СБУ заявила про спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради

СБУ заявила про спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради

19 Серпня 2022
939
19 Серпня 2022
12:21

СБУ заявила про спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради

939
СБУ: На момент початку повномасштабної агресії РФ агент ФСБ звільнився з держустанови, яка обслуговувала офіційні заходи, тож не виконав жодного завдання окупантів.
СБУ заявила про спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради
СБУ заявила про спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради

СБУ заявила, що викрила спробу ФСБ встановити «жучки» в кулуарах Верховної Ради.

Як повідомляє пресслужба СБУ, контррозвідка викрила факт вербування спецслужбами РФ колишнього працівника Державного підприємства Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів «Гарант-сервіс», який залучався до обслуговування заходів за участі керівництва Ради, іноземних делегацій тощо.

За даними СБУ, до співпраці посадовця схилив кадровий співробітник ФСБ під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку повномасштабного вторгнення.

«За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов. Крім того, він отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах і кулуарах. Для цього посадовець мав використати свої службові повноваження, які передбачали допуск і доступ до різних приміщень адміністративної будівлі», – повідомляє СБУ.

СБУ зазначає, що на момент початку повномасштабної агресії РФ він звільнився з держустанови, тож не виконав жодного завдання окупантів.

Згодом агент намагався працевлаштуватися на стратегічно важливий об’єкт на території Житомирської області. Для цього він проходив спецперевірку, під час якої фахівці СБУ і виявили факт вербування. А сам агент добровільно повідомив і детально розповів про завдання російських спецслужб.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Раніше СБУ повідомила про затримання агента спецслужб Росії, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Також СБУ заявила, що знешкодила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення РФ «провів» із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду