СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів. Це підприємці, робітник заводу і вчителька

СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів. Це підприємці, робітник заводу і вчителька

23 Серпня 2022
895
23 Серпня 2022
19:26

СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів. Це підприємці, робітник заводу і вчителька

895
Інтернет-агенти поширювали російську пропаганду у Дніпропетровській та Полтавській областях.
СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів. Це підприємці, робітник заводу і вчителька
СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів. Це підприємці, робітник заводу і вчителька

Служба безпеки України викрила громадян України, які в соцмережах виправдовували збройну агресію РФ проти України. Про це йдеться на сайті СБУ

«У ході досудового слідства проведено низку обшуків за місцями проживання фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, які підтверджують протиправні дії прихильників «русского міра». За усіма викритими фактами правоохоронці зібрали достатню доказову базу для притягнення зловмисників до відповідальності», – йдеться в повідомленні Служби Безпеки.

У Дніпропетровській області співробітники спецслужби викрили трьох прибічників кремлівських наративів. Один із них – підприємець з Дніпра. Після початку повномасштабного вторгнення він почав публічно агітувати за підтримку окупантів. Чоловік був упевнений, що прийшов час для «русского міра», йдеться в повідомленні СБУ.

Інший ворожий агітатор – підприємець з Кривого Рогу. Він регулярно виїжджав на заробітки до Росії. Це суттєво вплинуло на його політичні погляди та вподобання, відзначають в СБУ. У соцмережах він активно просував контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України. Також зловмисник виправдовував злочинні дії ворога і закликав підтримувати армію РФ.

Ще один прибічник Росії є працівником підприємства Кривого Рогу. Як в становили у Службі безпеки, проросійських поглядів він дотримувався давно, але тривалий час відкрито не висловлював їх. Після 24 лютого чоловік майже щодня відкрито публікував антиукраїнський контент. Зокрема, він схвалював збройну агресію РФ, називав окупантів «визволителями» та дискредитував українських військових.

Ще 4 особи відкрито підігрували російській агресії на Полтавщині. Їм СБУ повідомила про підозру.

Викладачка полтавського навчального закладу просувала російські наративи під час занять. Зокрема, вона поширювала неправдиву інформацію про нібито застосування українськими військовими методів психологічного тиску і фізичного впливу до полонених окупантів. Крім того, жінка визнавала правомірною окупацію українських територій.

Також у Полтавській області викрили громадянина РФ, який гостює у матері, в дім якої будь-якої миті можуть прилетіти російські ракети. Чоловік без сумнівів підтримував загарбницькі війська та агітував за введення на території України «рубльової зони».

Ще двох осіб з антиукраїнським поглядами співробітники спецслужби заблокували в інтернеті. Як задокументовано, деструктивні матеріали пропагандисти розміщували на персональних і фейкових сторінках та в багатотисячних спільнотах у заборонених російських соцмережах.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Дніпропетровській та Полтавській областях спільно з ТУ ДБР у Полтаві за процесуального керівництва прокуратури.

Нагадаємо, в середині серпня співробітники СБУ затримали агента спецслужб Росії, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення ЗСУ на півдні Одеської області.

Також у серпні Служба безпеки виявила та затримала киянку, яку підозрюють у зйомках столиці для російських силовиків.

А на Львівщині викрили поціновувача «руского міра», який у соцмережах підтримував окупантів. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: Oir.Mobi

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
895
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду