Поєдинок «Зоря» – «Ворскла» показав «2+2» та ютуб-канал Football Hub, а не Setanta Sports

Поєдинок «Зоря» – «Ворскла» показав «2+2» та ютуб-канал Football Hub, а не Setanta Sports

23 Серпня 2022
1502
23 Серпня 2022
15:30

Поєдинок «Зоря» – «Ворскла» показав «2+2» та ютуб-канал Football Hub, а не Setanta Sports

1502
Раніше УПЛ оголосила про єдиний пул і передачу всіх прав саме Setanta, однак кілька клубів вирішили співпрацювати з «1+1 media». Медіагрупа заявляє, що клуби передали їй права й має з ними тривалі контракти.
Поєдинок «Зоря» – «Ворскла» показав «2+2» та ютуб-канал Football Hub, а не Setanta Sports
Поєдинок «Зоря» – «Ворскла» показав «2+2» та ютуб-канал Football Hub, а не Setanta Sports

Поєдинок першого туру нового чемпіонату України з футболу між луганською «Зорею» та полтавською «Ворсклою» всупереч анонсу Української прем'єр-ліги показав канал «2+2», а не Setanta Sports. На Setanta Sports показують інший матч чемпіонату «Чорноморець» – «Верес».

Нагадаємо, що тендер на показ матчів української Прем'єр-ліги виграла Setanta Sports. Більшість клубів УПЛ підтримали її пропозицію, а не Megogo. Про це УПЛ повідомила на офіційному сайті й анонсувала наявність єдиного пулу, однак кілька клубів вирішили співпрацювати з 1+1 media. УПЛ на це відповіла, що Setanta Sports має право оскаржувати та блокувати всі несанкціоновані трансляції.

Оновлено: На сайті УПЛ з'явилася реакція організації на ці події. Там заявили, що знімальна група офіційного мовника не була допущена на матч.

«У зв’язку із недопущенням футбольним клубом "Зоря" знімальної групи на позиції для зйомки матчу "Зоря" – "Ворскла", Пересувна Телевізійна Станція офіційного транслятора Setanta Sports була вимушена покинути стадіон "Авангард", на якому проводиться матч. Після отримання всіх офіційних рапортів та документів, дані про інцидент будуть передані на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ», — зазначено в заяві.

Оновлено: Група 1+1 media у відповідь на запит «Детектора медіа» надіслала своє пояснення:

«Група 1+1 media діє на підставі довготривалих багаторічних договорів, зокрема з ФК «Зоря». Права на трансляцію були надані футбольним клубом включно із правом на здійснення зйомки матчу. Такі права не передавалися клубом Українській Премʼєр-лізі. Є внутрішні проблеми в організації роботи УПЛ, через що періодично виникають такі ситуації.  

Нагадуємо, що у відповідь на офіційні звернення клубів група 1+1 media прийняла рішення про трансляцію на своїх ресурсах матчів ФК  «Динамо» Київ, «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст» у межах Чемпіонату України з футболу УПЛ 15-го сезону 2022/2023. З цими клубами у групи 1+1 media є чинні багаторічні та довгострокові контракти. 

Ми поділяємо їхнє бажання та місію підтримувати у цей складний час вболівальників, захистити їхні інтереси та забезпечити українцям якомога ширший і безплатний доступ до футбольного контенту. 

Зі свого боку, 1+1 media забезпечить максимальну безплатну дистрибуцію матчів і створюватиме додатковий контент, повʼязаний з цією важливою футбольною подією. Так, показ матчів відбуватиметься на загальнодоступних національних телеканалах «2+2» та УНІАН, які мовлять у цифровому ефірі, що забезпечує широке покриття по всій Україні. Також прямі ефіри будуть доступні на YouTube-каналах спортивних проєктів 1+1 media – FootballHub і «Профутбол Digital». Крім цього, всі користувачі платформи онлайн-телебачення «Київстар ТБ», що є партнерською платформою «Київстар» та 1+1 media, також зможуть безплатно дивитися трансляцію матчів на каналах «2+2» та УНІАН.

Крім цього, враховуючи важливість такого контенту, ресурси 1+1 media створюватимуть додатковий контент: спортивні журналісти та коментатори готують сюжети, спеціальні випуски програм, де розповідатимуть про перебіг подій чемпіонату.

Усі витрати, повʼязані з організацією телетрансляцій матчів зазначених клубів, 1+1 media покриватиме самостійно».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1502
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду