«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео

«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео

26 Серпня 2022
2820
26 Серпня 2022
11:11

«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео

2820
При цьому Football Hub (проєкт 1+1 media) звинувачує Tribuna.com у піратстві та подвійних стандартах. У «Трибуні» вважають це помстою.
«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео
«Не туди воюєте»: На ютуб-каналі Tribuna через скарги 1+1 media заблокували сім відео

Українське спортивне видання Tribuna.com заявило, що на його ютуб-каналі через скарги компанії ТОВ «1+1 Інтернет» на уривки різних відео та скриншот заблокували сім відеороликів.

Перед цим, 23 серпня, новинарі Tribuna.com звернули увагу, що ютуб-канал Football Hub (проєкт 1+1 media) транслює в прямому ефірі футбольний матч «Зоря» – «Ворскла» без геоблокування. Тобто перегляд був доступний, зокрема, користувачам з Росії та Білорусі.

Керівник напрямку виробництва вебконтенту Football Hub та «ПроФутбол Digital» Данило Щестюк подякував Tribuna.com за уважність та повідомив, що до відео буде додано правило, щоб воно не відображалось в Росії та Білорусі.

Згодом відео матчу на ютуб-каналі Football Hub видалили через скаргу УПЛ, а на сайті Football Hub з’явилась новина, що відео ютуб-каналу Tribuna також доступні в Росії та Білорусі (не прямі трансляції, а створені постфактум відео). 

Після цього Football Hub опублікував ще одну новину з твердженнями про «фанатів подвійних стандартів».

У Tribuna.com назвали такі дії тиском та помстою за критичні статті.

«Ми впевнені, що фрагменти відео ютуб-каналу Tribuna, на які подані скарги, використані відповідно до правила ютубу Fair Use. Використані короткі фрагменти не мають смислового навантаження, а публікуються лише як перебивки. Ще в кількох випадках йдеться про скріншоти з відео. Tribuna буде оскаржувати бан відео правовими методами.

Цими діями підрозділи 1+1 media намагаються відвернути увагу від скандалу зі створенням єдиного телевізійного пулу. Нагадаємо, кілька відеороликів на ютуб-каналах Football Hub та "ТСН Проспорт" було вилучено через скарги УПЛ про нелегальну трансляцію.

Маніпулятивні новини на сайті Football Hub не мають нічого спільного з журналістикою. Це звичайний пропагандистський стиль, де припущення та домисли видаються за факти», – йдеться в заяві видання.

Також редакція опублікувала підбірку, на що саме поскаржились «плюси»: скриншот, короткі перебивки та відео з матчу «Евертон» – «Динамо», яке, як стверджується, взагалі було взяте не з ютуб-каналів 1+1 media, але отримало скаргу. 

«Друзі, ви не туди воюєте», – додали у виданні.

«Детектор медіа» звернувся до 1+1 media по коментар.

Нагадаємо, Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports, проте 23 серпня знімальну групу компанії не пустили на стадіон в Ужгороді, де відбувався матч «Зоря» — «Ворскла». Натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі.

В УПЛ заявили, що після отримання всіх офіційних рапортів та документів, дані про інцидент будуть передані на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. Група 1+1 media на це заявила, що діяла на підставі багаторічних договорів, зокрема з ФК «Зоря» і що права на трансляцію були надані футбольним клубом.

24 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на матч «Рух» – «Металіст». 1+1 media заявила, що домовилась про трансляцію гри з ФК «Рух».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду