Матч «Металіст» – «Інгулець» транслювали і Setanta Sports, і УНІАН

Матч «Металіст» – «Інгулець» транслювали і Setanta Sports, і УНІАН

29 Серпня 2022
1460
29 Серпня 2022
21:59

Матч «Металіст» – «Інгулець» транслювали і Setanta Sports, і УНІАН

1460
Дискусія про те, кому належать права на транляції, триває. Українська прем’єр-ліга оголосила про єдиний пул і передачу всіх прав Setanta Sports. Водночас кілька футбольних клубів вирішили співпрацювати з «1+1 media».
Матч «Металіст» – «Інгулець» транслювали і Setanta Sports, і УНІАН
Матч «Металіст» – «Інгулець» транслювали і Setanta Sports, і УНІАН

Матч 2-го туру Української прем’єр-ліги одночасно транслювали Setanta та УНІАН, що входить до складу 1+1 media. При цьому на ужгородському стадіоні «Авангард» були присутні знімальні групи обох каналів, повідомляє сайт «Трибуна». 

Ці паралельні трансляції відбулися після третього інциденту щодо недопущення Setanta на футбольне поле. Як ми вже писали, в середині серпня 2022 року УПЛ створила єдиний телевізійний пул і обрала офіційним транслятором футбольних матчів канал Setanta Sports. За даними УПЛ, контракт дійсний на три сезони, його сума складає $16,2 млн. У тендері на трансляцію Setanta обійшла іншого претендента — Megogo, адже міжнародну компанію підтримали більшість клубів УПЛ.

Водночас про свої права на трансляції заявила група 1+1 media, яка уклала «довготривалі багаторічні договори» з футбольними клубами. 1+1 media прийняла рішення про трансляцію на своїх ресурсах матчів клубів «Динамо» Київ, «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст» у межах Чемпіонату України з футболу УПЛ 15-го сезону 2022/2023. З цими клубами у групи 1+1 media є чинні багаторічні та довгострокові контракти. При цьому деякі з футбольних клубів теж вважають, що права належать їм, а не УПЛ.

Тож сьогоднішній матч уже четвертий, про права на трансляції якого заявляють і Setanta Sports, і 1+1 media.

Найближчий інцидент трапився учора, 28 серпня, на матчі між київським «Динамо» та дніпровською командою «Дніпро-1». Його мала показувати Setanta Sports, але її знімальну групу на стадіон не допустили. Гру натомість показували на каналі «2+2». Як заявила УПЛ, дані про інцидент вона передасть на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. 

Аналогічні ситуації виникли 23 серпня під час трансляції матчу «Зоря» — «Ворскла» та 24 серпня щодо гри  «Рух» – «Металіст» на стадіоні «Україна» у Львові. Обидві гри, згідно з тендером УПЛ, мала транслювати Setanta Sports. Проте знімальні групи компанії не допускали на стадіони, натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі, а також на «Київстар ТБ».

Щодо трансляції сьогоднішнього матчу «Детектор медіа» звернеться до представників Setanta Sports.

Setanta Sports - міжнародна телекомпанія з центральним офісом у Дубліні. Була заснована 1990 року з метою зробити доступнішими для світу спортивні події в Ірландії.Керує спортивними телеканалами «Setanta Sports» у Великій Британії, Азії, Австралії, США, Канаді та в інших країнах.

Фото: пресслужба футбольного клубу «Металіст»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1460
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду