У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та  Setanta Sports

У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та Setanta Sports

2 Серпня 2022
6411
2 Серпня 2022
15:15

У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та Setanta Sports

6411
Переможця ліга планує обрати 4 серпня.
У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та  Setanta Sports
У тендері за матчі Української прем’єр-ліги змагаються Megogo та  Setanta Sports

Участь у тендері «Української прем’єр-ліги» (УПЛ) на повний пакет медіаправ на матчі чемпіонату України з футболу у 2022 році беруть медіасервіс Megogo та  телеканал Setanta Sports. Про це у коментарі «Детектор медіа» розказав виконавчий директор Української прем’єр-ліги Євген Дикий.

Тендер УПЛ оголосила  20 липня, заявки приймались до 27 липня.

Повний пакет прав  включає ексклюзивну ретрансляцію усіх матчів Української прем’єр-ліги  на всіх платформах.  При цьому один матч туру має бути у загальному доступі. Після  певного періоду ембарго трансляції матчів ліги мають бути доступні на ютубі.

Окрім повного пакету прав є права на трансляцію окремих матчів та хайлати. Заявку на ці права, за словами Євгена, подав канал «Еспресо».

Рішення щодо обрання переможця тендеру УПЛ планує оголосити 4 серпня під час зборів учасників.

Євген Дикий  звернув увагу на те, що  ліга сподівається цього року  мати єдиний пул і  отримати зовнішнього ретранслятора, однак готується і до плану «Б», який передбачає запуск власного ОТТ-сервісу.

«Щодо запуску свого сервісу «УПЛ-ТБ», головне питання – це кошти. Тому що продукт доволі дорогий. Виробництво трансляції одного матчу коштує близько 10 тисяч доларів. У сезоні у нас 240 матчів. Це приблизна сума на яку потрібно орієнтуватись при запуску своєї платформи. Але ми розглядаємо і таку можливість. І навіть маємо переговори з  кількома організаціями, які готові позичити нам такі кошти. Але сподіваємось, що до цього не дійде, і ми отримаємо зовнішнього ретранслятора. Якби у тендері зараз брали участь «Футболи», то конкуренція була б сильнішою і ми могли отримати більш привабливу пропозицію. Але будемо сподіватись, що з часом ситуація зміниться і всі учасники процесу будуть задоволені», - сказав Євген.

Нагадаємо, у 2019 році телеканали «Футбол» були готові заплатити за трирічні права усіх матчів УПЛ за три сезони 16,5 млн грн. Однак тоді футбольні клуби Прем'єр-ліги України не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019-2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепула. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти з групою «1+1 медіа». А більша частина прав дісталась каналам «Футбол».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду