Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги  показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»

Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»

22 Серпня 2022
2042
22 Серпня 2022
15:14

Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»

2042
Клуби УПЛ попри заяву про обрання єдиного ретранслятора, знову не домовились про єдиний пул.
Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги  показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»
Канали «1+1 media» попри рішення Української Прем’єр-Ліги  показуватимуть матчі «Динамо», «Зорі», «Металіста» та «Дніпро-1»

1+1 media заявила, що має права на показ матчів чотирьох українських клубів у межах Чемпіонату України з футболу Української Прем'єр-ліги 15-го сезону 2022/2023. Про це повідомляє медіагрупа.

У коментарі «Детектор медіа» «плюси» уточнили, що мова йде про ексклюзивні права.

«У відповідь на офіційні звернення клубів на ресурсах групи транслюватимуться ігри ФК  «Динамо Київ», «Дніпро-1», «Зоря», «Металіст». З цими клубами у групи 1+1 media є діючі багаторічні та довгострокові контракти. Разом з тим, цьогоріч футбольні клуби передали права на трансляцію матчів УПЛ на безоплатній основі, пояснюючи це важливістю врахування інтересів усіх вболівальників, максимального поширення футбольного контенту та безкоштовного доступу до нього», – повідомили у 1+1 media.

У відповідь медіагрупа обіцяє забезпечити максимальну безкоштовну дистрибуцію матчів і створюватиме додатковий контент, повʼязаний з цією футбольною подією.  Матчі виходитимуть на «2+2» та УНІАНі. Також прямі ефіри будуть доступні на YouTube-каналах спортивних проєктів 1+1 media – FootballHub і «Профутбол Digital». Крім цього цей контент буде доступний для користувачів платформи онлайн-телебачення «Київстар ТБ», яка є партнером медіагрупи. Усі витрати, повʼязані з організацією телетрансляцій матчів зазначених клубів, 1+1 media покриватиме самостійно. У компанії наголошують, що нині вкрай важливо бути максимально близькими до глядачів і вболівальників.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», Українська прем’єр-ліга (УПЛ)  заявляла, що обрала офіційним транслятором канал Setanta Sports і створила єдиний пул. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту складає $16,2 млн. За це рішення проголосувала більшість клубів. «Згідно зі статутом УПЛ, рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більша половина Учасників», – нагадують в УПЛ. Раніше готовність укласти угоду із Setanta Sports виявили 12 клубів, ще чотири («Динамо», «Зоря», «Дніпро-1» та «Рух») хотіли узгодити деякі технічні моменти.

«Футбольні клуби та 1+1 media готові були переглянути умови договорів і знайти компромісне рішення з УПЛ та Setanta Sports. Як, наприклад, безкоштовна трансляція відбіркових матчів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій з 15-хвилинною затримкою. Проте позиція УПЛ була категоричною стосовно акумулювання всіх прав виключно на платному сервісі», – коментують в 1+1 media.

Перша гра, яку транслюватиме 1+1 media, відбудеться завтра, 23 серпня, о 15:00 між командами «Зоря» та «Ворскла». Долучитися до перегляду можна на телеканалі «2+2».

«Детектор медіа» звернувся до телеканалу Setanta Sports та виконавчого директора Української прем’єр-ліги Євгена Дикого, щоб дізнатись їх позицію та отримати коментарі щодо тендеру та єдиного пулу.

Нагадаємо, у 2019 році «Футболи»  виграли тендер і були готові заплатити за трирічні права на всі матчі УПЛ 16,5 мільйона гривень. Однак тоді футбольні клуби Прем’єр-ліги не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019–2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепулу. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти з групою «1+1 медіа». А більша частина прав дісталась каналам «Футбол».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2042
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду