«Намагання притягнути ситуацію за вуха»: FootballHub відповів на звинувачення Tribuna.com у «помсті»

«Намагання притягнути ситуацію за вуха»: FootballHub відповів на звинувачення Tribuna.com у «помсті»

26 Серпня 2022
837
26 Серпня 2022
12:22

«Намагання притягнути ситуацію за вуха»: FootballHub відповів на звинувачення Tribuna.com у «помсті»

837
«Намагання притягнути ситуацію за вуха»: FootballHub відповів на звинувачення Tribuna.com у «помсті»
«Намагання притягнути ситуацію за вуха»: FootballHub відповів на звинувачення Tribuna.com у «помсті»

Спортивний портал FootballHub (проєкт 1+1 media) відповів на звинувачення з боку Tribuna.com у нібито «помсті» через скарги на кілька відео «Трибуни» на ютубі, що призвело до їхнього блокування.

FootballHub підтвердив, що 24 серпня було надіслано 7 страйків на відео. На думку представників порталу, у випадку з контентом Tribuna.com не можна казати про використання принципу fair use.

«Згідно з правилами YouTube, використання авторського контенту в створенні інших відео дозволено лише за попередніх домовленостей з правовласниками. Такої домовленості чи бодай діалогу щодо використання наших матеріалів на законних засадах не було.

Будь-яке копіювання, трансляція чи поширення контенту без такого дозволу є незаконним. До того ж принцип fair use, на який посилається Tribuna.com, не можна застосувати до каналів з монетизацією, зокрема до відео, які містять рекламну інтеграцію», – зазначили у FootballHub.

Як приклад незаконного використання контенту автори звернення наводять випуск «Трибуни» про благодійний матч «Евертон» – «Динамо» Київ, права на трансляцію якого були в 1+1 media.

«Окремі фрагменти, використані в матеріалі Tribuna.com, були пришвидшені, окремі – віддзеркалені. Це свідчить про намагання зробити все можливе, аби система Content ID в YouTube не розпізнала авторський контент та, відповідно, не заблокувала відео.

Своєю чергою, швидка реакція на надіслані страйки та миттєве закриття усіх відео на зазначеному YouTube-каналі навряд свідчать про добросовісне ставлення до авторського контенту. Проте ми не бажаємо коментувати ситуацію через призму здогадок та конспірологічних теорій, на відміну від Tribuna.com», – заявили на порталі.

Також FootballHub повідомив, що оскаржує блокування свого відео після скарги УПЛ. Апеляція має бути розглянута протягом 14 днів.

«Всі інші питання, що стосуються "маніпулятивного висвітлення новин" чи "пропагандистського стилю", про які йде мова в заяві, не вважаємо за потрібне коментувати, оскільки у світлі останніх подій та справедливих страйків, які були відправлені ютуб-каналу Tribuna.com, це видається нічим іншим, як намаганням "притягнути ситуацію за вуха" та створити ажіотаж там, де його бути не може», – додали у FootballHub.

Нагадаємо, Українська прем'єр-ліга створила єдиний пул і обрала офіційним транслятором Setanta Sports, проте 23 серпня знімальну групу компанії не пустили на стадіон в Ужгороді, де відбувався матч «Зоря» — «Ворскла». Натомість туди потрапили представники 1+1 media, які вели трансляцію на каналі «2+2» та на Football Hub у ютубі.

В УПЛ заявили, що після отримання всіх офіційних рапортів та документів, дані про інцидент будуть передані на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ. Група 1+1 media на це заявила, що діяла на підставі багаторічних договорів, зокрема з ФК «Зоря» і що права на трансляцію були надані футбольним клубом.

24 серпня знімальну групу Setanta Sports не пустили на матч «Рух» – «Металіст». 1+1 media заявила, що домовилась про трансляцію гри з ФК «Рух».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду