detector.media
07.07.2022 12:53
Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну
Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в жовтні попри війну
Фестиваль документального та художнього кіно оновив візуальний стиль і незабаром оголосить про старт подачі заявок.

Організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs оголосили, що захід відбудеться попри війну, розпочату Росією в Україні.

Так, фестиваль документального та художнього кіно запланований на 1-6 жовтня, він відкриється в Києві та відбуватиметься в гібридному форматі.

Цьогоріч Kharkiv MeetDocs пройде вже вшосте, він оновив візуальний стиль і незабаром оголосить про старт подачі заявок. Тепер у нього два акцентних кольори – синій і жовтий, символи свободи, незалежності та віри українців у перемогу. До того ж MeetDocs обрав своїм символом пам’ятник Тарасу Шевченку в Харкові, укріплений мішками із піском.

«Ми вирішили, попри всі обставини, провести фестиваль і цього року. Не можна згортати діяльність, коли українська культура навпаки потребує якнайширшої присутності у світі.

Сьогодні документалістика стає основним напрямком українського кінематографа, і це зрозуміло. Митці прагнуть відрефлексувати події навколо та зафіксувати історичний момент, розповідаючи українцям і світу невигадані історії нашої боротьби за існування.

І ми як фестиваль документального кіно просто не могли стояти осторонь. Задля безпеки цьогоріч ми відкриємо подію у Києва, адже Харків і досі знаходиться під атаками ворога. Але наступного року, я певна, ми проведемо фестиваль уже вдома», — розповіла директорка та засновниця фестивалю Євгенія Крігсхайм.

Про переможців минулорічного, п'ятого Kharkiv MeetDocs читайте за посиланням.

Нагадаємо, що заходи Одеського міжнародного кінофестивалю цьогоріч з питань безпеки відбуваються на закордонних майданчиках. Зокрема, секція Work in Progress відбулась на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, а національну конкурсну програму проведуть у рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY