Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»

Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»

6 Липня 2022
4130

Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»

4130
В межах одного інтерв'ю колишня працівниця пропагандистського російського каналу розповіла, що і росіяни, і українці «чудово» на неї реагують, але з України довелося тікати «через хвилю хейту та істерії».
Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»
Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»

Колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова в інтерв’ю ютуб-каналу «Ходорковский Live» розповіла про звільнення з німецького видання Die Welt та подальші плани.

За словами Овсяннікової, з нею у виданні від початку уклали контракт на три місяці, «щоб підтримати». А потім вона нібито вирішила, що «переросла цю ситуацію» і «треба рухатись далі».

«Ми сіли, поговорили, що я вже переросла цю ситуацію, мені потрібно рухатись далі, а не сидіти там. Ми вирішили завершити наш контракт. Була пропозиція його продовжити, але я відмовилась, тому що я вирішила рухатись далі і працювати над проєктами, які мені цікаві. Я працюю над невеликим документальним фільмом, я, можливо, займатимусь розвитком свого ютуб-каналу, я зараз в пошуку, я напишу книгу. Мені є чим зайнятися», – розповіла вона.

На уточнююче питання, чи буде ця книга стосуватися України, колишня редакторка розповіла, що писатиме про «життєві ситуації», в тому числі як вона «тікала» з України.

«Книга про ті життєві ситуації, з якими довелось зіткнутися. Події цих чотирьох місяців нагадували голівудський трилер. Ви не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися, коли я відвідала Україну. Мені довелося тікати, ховаючись на задньому сидінні автівки, тому що, я вважаю, були кинуті всі зусилля наших спецслужб на створення цієї хвилі хейту та істерії на мою адресу. Все було доволі драматично. Мені є про що писати», – додала вона.

Водночас у тому ж інтерв’ю Овсяннікова сказала, що «у звичайному житті люди реагують [на неї] чудово, як українці, так і росіяни» і «всіляко підтримують»

«Вся ця істерія, вся ця інформаційна війна, вона відбувається тільки в соцмережах. У реальному житті мені ніколи не доводилось зіткатись із агресією чи якимось негативом стосовно мене. Я дійсно випадково опинилась у центрі інформаційної війни і мені дійсно зараз нелегко знаходитись у цій ситуації», – сказала вона.

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

На початку липня Овсяннікова оголосила про завершення роботи в Die Welt. Також стало відомо, що вона повертається в Росію, щоб судитися з колишнім чоловіком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду