detector.media
06.07.2022 13:01
Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»
Овсяннікова планує написати книгу про Україну: «Не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися»
В межах одного інтерв'ю колишня працівниця пропагандистського російського каналу розповіла, що і росіяни, і українці «чудово» на неї реагують, але з України довелося тікати «через хвилю хейту та істерії».

Колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова в інтерв’ю ютуб-каналу «Ходорковский Live» розповіла про звільнення з німецького видання Die Welt та подальші плани.

За словами Овсяннікової, з нею у виданні від початку уклали контракт на три місяці, «щоб підтримати». А потім вона нібито вирішила, що «переросла цю ситуацію» і «треба рухатись далі».

«Ми сіли, поговорили, що я вже переросла цю ситуацію, мені потрібно рухатись далі, а не сидіти там. Ми вирішили завершити наш контракт. Була пропозиція його продовжити, але я відмовилась, тому що я вирішила рухатись далі і працювати над проєктами, які мені цікаві. Я працюю над невеликим документальним фільмом, я, можливо, займатимусь розвитком свого ютуб-каналу, я зараз в пошуку, я напишу книгу. Мені є чим зайнятися», – розповіла вона.

На уточнююче питання, чи буде ця книга стосуватися України, колишня редакторка розповіла, що писатиме про «життєві ситуації», в тому числі як вона «тікала» з України.

«Книга про ті життєві ситуації, з якими довелось зіткнутися. Події цих чотирьох місяців нагадували голівудський трилер. Ви не уявляєте, з чим мені довелось зіткнутися, коли я відвідала Україну. Мені довелося тікати, ховаючись на задньому сидінні автівки, тому що, я вважаю, були кинуті всі зусилля наших спецслужб на створення цієї хвилі хейту та істерії на мою адресу. Все було доволі драматично. Мені є про що писати», – додала вона.

Водночас у тому ж інтерв’ю Овсяннікова сказала, що «у звичайному житті люди реагують [на неї] чудово, як українці, так і росіяни» і «всіляко підтримують»

«Вся ця істерія, вся ця інформаційна війна, вона відбувається тільки в соцмережах. У реальному житті мені ніколи не доводилось зіткатись із агресією чи якимось негативом стосовно мене. Я дійсно випадково опинилась у центрі інформаційної війни і мені дійсно зараз нелегко знаходитись у цій ситуації», – сказала вона.

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

На початку липня Овсяннікова оголосила про завершення роботи в Die Welt. Також стало відомо, що вона повертається в Росію, щоб судитися з колишнім чоловіком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY