detector.media
06.07.2022 12:11
Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»
Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»
Колишня працівниця пропагандистського ЗМІ заявляє, що займалась на каналі технічною роботою, а коли в ефір вийшов фейк про «розп’ятого хлопчика», була у відпустці.

Колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова в інтерв'ю ютуб-каналу «Ходорковский Live» заявила, що фейк про «розп’ятого хлопчика», який з'явився на початку російської агресії проти України, з'явився через «людський фактор». Сама Овсяннікова, за її словами, на той час була у відпустці.

«Відвертими фейками "Первый канал" не займається, які на колінках ліплять. Просто журналіст, який записав інтерв’ю, не перевірив його та видав в ефір», – сказала вона, посилаючись на пояснення, отримані від колишніх колег.

Також Марина Овсяннікова висловила думку, що «"Первый канал" не такий пропагандистський» як RT, тому що 50% доходів заробляє самостійно.

«А RT – це канал, на який витрачається багато бюджетних коштів, набагато більше, ніж на "Первый канал" – і відповідно він більш одіозний пропагандистський монстр», – зазначила вона.

За словами Овсяннікової, через це її ставлення до RT у неї були конфлікти з тодішнім чоловіком, який працює на цьому каналі. Звинувачуючи його в роботі на пропаганду та за підтримку війни, Овсяннікова додала: «Чесно кажучи, завжди вважала його порядною людиною».

Водночас вона заявила, що «завжди мала ліберальні погляди», «слухала Ходорковського і Навального», а «Первый канал» та RT загалом «ідеологічні близнюки».

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

На початку липня Овсяннікова оголосила про завершення роботи в німецькому виданні Die Welt. Також стало відомо, що вона повертається в Росію, щоб судитися з колишнім чоловіком.

Овсяннікова писала у соцмережах, що її можуть заарештувати в аеропорту, але цього не сталось. Колишня працівниця пропагандистського каналу публічно виступає проти політики Кремля та російської агресії проти України, але залишається на волі, в той час як у Росії діє закон, за яким людину можуть ув'язнити на 15 років за розповсюдження інформації, яку влада називає фейковою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY