ДБР провело обшуки у нардепів «ОПЗЖ»: вилучена зброя та великі суми готівки

ДБР провело обшуки у нардепів «ОПЗЖ»: вилучена зброя та великі суми готівки

15 Березня 2022
2672
15 Березня 2022
14:10

ДБР провело обшуки у нардепів «ОПЗЖ»: вилучена зброя та великі суми готівки

2672
Під час обшуків у Вадима Рабіновича вилучена зброя та великі суми готівки у гривнях і доларах.
ДБР провело обшуки у нардепів «ОПЗЖ»: вилучена зброя та великі суми готівки
ДБР провело обшуки у нардепів «ОПЗЖ»: вилучена зброя та великі суми готівки

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у народних депутатів від «ОПЗЖ» Вадима Рабіновича, Віктора Чорного та Олега Волошина.

Як повідомляє пресслужба ДБР, нардепи незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України.

Слідчі дії проводились у межах досудового розслідування щодо неправомірних дій службових осіб правоохоронних органів, які сприяли нардепам у незаконному перетині державного кордону України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Під час обшуків у Рабіновича вилучено серед іншого три рушниці та великі суми готівки у гривнях і доларах, у Чорного – дві гранати (Ф-1 та РГД-5),у Волошина знайшли серед іншого пістолет.

8 березня Вадим Рабінович у коментарі «Українській правді» повідомив, що зараз перебуває закордоном, але «шукає можливості повернутися в Україну». За даними видання, нардеп може перебувати в Ізраїлі.

Нагадаємо, «Рух Чесно» з 16 березня запускає реєстр ДержZрадників.

До реєстру вже входять чинний народний депутат Ілля Кива («ОПЗЖ»), якому Офіс генпрокурора повідомив про підозру у державній зраді, і депутатка Мелітопольської міськради Галина Данильченко (Опоблок), яка записала відеозвернення, самопроголосилася головою і закликала місто співпрацювати з окупантами, а народний спротив прирівняла до екстремізму.

Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив, що Україну покинули близько 20 нардепів.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: пресслужба ДБР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2672
Читайте також
05.09.2023 16:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 170
18.04.2022 15:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
7 572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду