АРМА знайшла активи екснардепа-зрадника і відправила запит щодо майна в Ізраїль. Імовірно, йдеться про Рабіновича

АРМА знайшла активи екснардепа-зрадника і відправила запит щодо майна в Ізраїль. Імовірно, йдеться про Рабіновича

11 Січня 2024
21705
11 Січня 2024
17:10

АРМА знайшла активи екснардепа-зрадника і відправила запит щодо майна в Ізраїль. Імовірно, йдеться про Рабіновича

21705
Отримані дані АРМА в повному обсязі передала ДБР для накладення на виявлені активи арешту та їх подальшої конфіскації.
АРМА знайшла активи екснардепа-зрадника і відправила запит щодо майна в Ізраїль. Імовірно, йдеться про Рабіновича
АРМА знайшла активи екснардепа-зрадника і відправила запит щодо майна в Ізраїль. Імовірно, йдеться про Рабіновича

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило активи колишнього народного депутата-колаборанта і підготувало міжнародний запит до Ізраїлю підтвердити інформацію про нерухоме майно та інші його активи в цій країні. Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Як пише АРМА, за даними слідства, у 2020 році фігурант та службові особи товариств з обмеженою відповідальністю здійснили підробку документів на переказ грошових коштів та провели фінансові операції, спрямовані на штучне поповнення статутного капіталу задля легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Працівники АРМА зібрали інформацію про активи бенефіціарних власників та підконтрольних осіб в Україні. У фігурантів виявили три об’єкти житлової і три об’єкти нежитлової нерухомості, 28 земельних ділянок, п’ять транспортних засобів, частки в статутному капіталі на суму 1,1 млн грн, 15 одиниць зброї, 22 майнові права інтелектуальної власності.

Отримані дані АРМА в повному обсязі передала ДБР для накладення на виявлені активи арешту та їх подальшої конфіскації, а також планує виявити та розшукати активи інших осіб, що фігурують у справі.

Нацагентство підготувало міжнародний запит до Ізраїлю з проханням підтвердити інформацію про наявне в цій країні майно та активи колаборанта, а також спрямує міжнародний запит до Австрії та інших країн, щоб підтвердити інформацію про банківські рахунки та цінні папери інших фігурантів.

В АРМА не повідомляють імені фігуранта справи, а описують його як екснардепа-зрадника, колишнього кандидата на посаду Президента України та бізнесмена, який своєю пропагандистською роботою впродовж 2019–2022 років допомагав Росії досягати поставлених військово-політичних цілей, зокрема у підривній діяльності проти України, та ідеологічно їм сприяв.

Судячи з опису, може йтися про екснардепа та бізнесмена Вадима Рабіновича, який у 2014 році брав участь у президентських виборах. Як повідомляв «ДМ», у липні 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило підозру Рабіновичу в державній зраді. За даними правоохоронців, Рабінович поширював серед жителів та у владних колах країн Європейського Союзу антиукраїнську пропаганду. «Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву РФ досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», — повідомляло ДБР.

У вересні 2023-го ДБР оголосило Рабіновича в розшук. За інформацією слідства, зараз Рабінович переховується за кордоном. Про підозру йому повідомили, скерувавши відповідний запит про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю. Його звинувачують за ст. 111 ч. 1 — державна зрада та ст. 110 ч. 2 — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Датою зникнення Рабіновича вважається 26 липня 2023 року.

Рабінович був обраний народним депутатом України у 2019 році як співлідер партії «Опозиційна платформа — За життя», нині забороненої, яку очолював разом з Юрієм Бойком та Віктором Медведчуком. «ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня 2022 року, а 3 листопада 2022 року Верховна Рада позбавила мандата Рабіновича.

Вадим Рабінович був також медіавласником. 2000 року створив компанію Media International Group (MIG), до якої входили Видавничий Дім «CN — Столичні новини», газета «МИГновости» в Україні та «MIGnews» в Ізраїлі, тижневик «Діловий тиждень» («DN»), а також певний час газета «Новое русское слово» (США), щоденна газета «Столичка», «Московские новости» та інші.

У 2011–2014 роках був співвласником Першого міжнародного єврейського телеканалу новин Jewish News One (JN1). У січні 2014 року продав телеканал NewsOne та сайт MIGnews.com.ua Євгенію Мураєву. У червні–жовтні 2014 року недовго володів радіостанцією «Рабінович FM». У 2020 році купив музичний канал О-TV.

У 2017–2019 роках був ведучим авторської програми «Хто кому Рабінович» щонеділі на телеканалі «112 Україна».

Фото: Офіс генпрокурора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21705
Читайте також
05.09.2023 16:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду