«Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників

«Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників

14 Березня 2022
4662
14 Березня 2022
14:16

«Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників

4662
Активісти наголосили, що після перемоги України зрадники мають нести відповідальність за скоєне.
«Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників
«Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників

«Рух Чесно» з 16 березня запускає реєстр ДержZрадників.

До реєстру вже входять чинний народний депутат Ілля Кива («ОПЗЖ»), якому Офіс генпрокурора повідомив про підозру у державній зраді, і депутатка Мелітопольської міськради Галина Данильченко (Опоблок), яка записала відеозвернення, самопроголосилася головою і закликала місто співпрацювати з окупантами, а народний спротив прирівняла до екстремізму.

Разом із тим, щоб убезпечити проукраїнських політиків на час війни «Рух Чесно» закрив доступ до бази Політхаб. На час війни у публічному доступі будуть перебувати лише профілі держзрадників, які активісти будуть оновлювати. 

«Рух Чесно» просить ЗМІ і громадян України долучатися до інформаційної кампанії, яка повинна мати не лише інформаційний, а й превентивний характер.

Якщо вам відомо про те, що голова громади або депутати співпрацюють з окупантами, пишіть за адресою info@chesno.org або на сторінку у Facebook.

«Рух Чесно» наголошує, що випадки державної зради з-поміж представників місцевого самоврядування є вкрай рідкісними.

«Витримка мерів та депутатів низки міст, навіть тих, кого раніше вважали проросійськими, викликає захоплення. Мери міст та депутати на сході, півдні й у центральних регіонах України протидіють агресії окупантів і роблять все можливе, щоб допомогти жителям міст та Збройним силам України. Поки Збройні сили ведуть боротьбу з ворогом, одні з пріоритетних завдань для громадського сектору – допомогти документувати злочини держави-агресора для Гааги та збирати дані про державних зрадників».

Активісти наголосили, що після перемоги України зрадники мають нести відповідальність за скоєне.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал вже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Колаж: «Рух Чесно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду