Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога

Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога

12 Лютого 2022
1868
12 Лютого 2022
20:06

Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога

1868
Прем’єр-міністр у відеозверненні назвав дезінформацію з нагнітанням паніки найстрашнішим елементом гібридної війни.
Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога
Шмигаль: Наші панічні настрої — подарунок для ворога

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 12 лютого назвав дезінформацію з нагнітанням паніки найстрашнішим елементом гібридної війни, яку Росія веде проти України. «Панічні настрої є подарунком для ворога», — сказав глава уряду.

«Війна, яка ведеться проти нас, — це не тільки солдати й зброя. Вона має багато вимірів. Газова криза в Європі, розхитування курсу гривні, кібератаки на урядові ресурси, масові псевдомінування об’єктів інфраструктури, проплачені мітинги… Це все елементи гібридної війни. І найстрашніший — дезінформація з нагнітанням паніки», — сказав Шмигаль

Шмигаль сказав, що українська армія і економіка щодня стають сильнішими. «Єдине, що сьогодні дійсно нам потрібно — не піддаватися на гібридні провокації ворога, на дезінформацію», — додав він. Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що повідомлення про дати нібито запланованого Росією вторгнення в Україну є «перебільшенням».

Нагадаємо, у міжнародних ЗМІ вийшли публікації, в яких повідомляється, що цього тижня Росія може почати повномасштабну військову операцію в Україні. Журналісти The Guardian цитують слова Байдена, що Росія може напасти на Україну протягом кількох днів.  Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомляє, що названо дату військової операції росіян: 16 лютого 2022 року.

Інший погляд на ситуацію представлено у матеріалі сайту СNN, де йдеться про стратегічну кампанію в США. За цими даними, США «нагнітають» повідомлення в медіа на тему російського вторгнення, щоб зірвати плани Кремля.

Тим часом посольства низки держав закликають своїх громадян поїхати з України на тлі ризиків, які нібито зростають.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду