Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО

Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО

26 Січня 2022
1751
26 Січня 2022
21:47

Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО

1751
У зв'язку з ескалацією ситуації довкола України НАТО докладає зусиль у двох напрямках: це посилення діалогу з Росією і водночас нарощування сил НАТО у країнах Балтії.
Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО
Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО

Зараз настав критичний момент для євроатлантичної безпеки. НАТО пропонує поновити роботу офісів Альянсу в Москві та російської місії в Брюсселі, адже розрив з боку РФ дипломатичних відносин ускладнює діалог. Про це генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг сказав під час онлайн-пресконференції 26 січня.

Онлайн-конференцію анонсували як термінову, без оголошення теми.

Трансляцію можна переглядати за цим посиланням.

«Ми ще раз закликаємо Росію до негайної деескалації ситуації. НАТО твердо вірить, що напруженість і розбіжності необхідно вирішувати за допомогою діалогу та дипломатії, а не силовими методами чи застосуванням сили», – сказав пан Столтенберг.

За його словами, паралельно із письмовою відповіддю США Росії щодо гарантій безпеки у Європі надійшла також відповідь НАТО.

«Ми готові чути про занепокоєння Росії та брати участь у справжній розмові про те, як підтримувати та зміцнювати фундаментальні принципи європейської безпеки, які підписали ми всі, починаючи з Гельсинського Заключного акту», – повідомив генеральний секретар.

Розпочати він запропонував із взаємних брифінгів щодо навчань та ядерної політики в Раді НАТО-Росія. Також, сказав Єнс Столтенберг, варто модернізувати Віденський документ про військову прозорість і працювати над зменшенням космічних та кіберзагроз.

«Сторонам потрібні консультації щодо способів запобігання інцидентам у повітрі та на морі та знову взяти на себе зобов’язання повністю виконувати міжнародні зобов’язання щодо хімічної та біологічної зброї, – відзначив генсек Альянсу. – Зрештою,  нам потрібна серйозна розмова про контроль над озброєнням, включно з ядерною зброєю та наземними ракетами середньої та меншої дальності».

Ці теми для НАТО і Росії є першочерговими, йшлося на пресконференції.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно ескалації довкола України, Єнс Столтенберг сказав, що НАТО докладає зусиль у двоїх напрямках: це посилення діалогу з Росією і водночас нарощування сил НАТО у країнах Балтії.

Як стало відомо 25 січня, Північноатлантичний Альянс не буде розміщувати свої війська в Україні на тлі зростання агресії з боку Росії.

Фото: сайт НАТО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду