detector.media
11.02.2022 18:59
У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві
У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві
«Зберігається ризик повномасштабного вторгнення, але також є ризик інших агресивних дій».

Окрім прямої військової інтервенції, Росія може спробувати повалити владу в Києві, здійснити гібридні та кібератаки та інші підривні дії. Про це сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Румунії, пише «Укрінформ».

«Зберігається ризик повномасштабного вторгнення, але також є ризик інших агресивних дій будь-якого типу, включаючи спроби повалити владу в Києві, гібридні та кібернетичні атаки та багато інших видів агресії з боку Росії. У цьому немає визначеності, але відомо, що військове нарощування триває», – сказав Генсекретар НАТО.

Він підкреслив, що в Альянсі знають про тривалу агресію Росії: «Ми бачили погрожуючу риторику з російської сторони, і ми знаємо, що багато офіцерів російської розвідки вже діють в Україні. Ми маємо приклади використання Росією сили проти України в минулому».

Єнс Столтенберг зауважив, що комбінація військового нарощування, войовничої риторики та фактів використання російських сил проти сусідів у минулому є приводом для серйозного занепокоєння: «Ми маємо бути пильними та готовими реагувати, якщо вони знову використають силу проти України».

Керівник Альянсу відзначив, що ситуація через Росію стала ще напруженішою: «Ризики є реальними. Ми бачимо, що військове нарощування (Росії - ред.) в Україні та навколо неї триває. Ризик нового збройного конфлікту в Європі зберігається. Кількість російських військ зростає, а час на попередження (про атаку - ред.) зменшується. Водночас у нас немає жодної визначеності (щодо намірів Росії)».

Нагадаємо, сьогодні з'явилися знімки, що засвідчують нарощення російських військових сил в окупованому Криму та Білорусі.

Фото з сайту НАТО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY