«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

2 Лютого 2022
1787
2 Лютого 2022
22:27

«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

1787
Олександр Трухін: У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би.
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат
«Мені соромно». Трухін заявив про готовність скласти мандат

Народний депутат Олександр Трухін у письмовому коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив про готовність скласти депутатський мандат у тому випадку, якщо того вимагатимуть ситуація та команда «Слуги народу».

Нардеп зазначив, що він «щиро шкодує, що він опинився в епіцентрі скандалу» з ДТП.

«Щодо моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані», – зазначив нардеп і додав, що його поведінці «навряд чи є виправдання».

«Я розумію, що зараз багатьох охоплюють емоції та бажання приписати мені всі можливі злочини, але я не давав нікому хабара, не брав хабара, і дякувати Богові, в результаті аварії всі залишилися живі та здорові», – зазначив Трухін.

Трухін заявив, що усвідомлює політичну відповідальність і з розумінням сприйняв рішення виключити його з лав партії «Слуга народу».

«Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого призведе аварія незалежно від того, винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже було надано допомогу всім учасникам ДТП. Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести цю відповідальність», – йдеться у коментарі Трухіна.

Нардеп повідомив, що протягом останніх п'яти місяців він повною мірою «співпрацював із правоохоронцями, проводив слідчі заходи, давав свідчення та надав співробітникам ДБР і Національної поліції всю інформацію».

«І якщо потрібно – готовий пройти це ще раз до завершення розслідування», – підсумував нардеп.

2 лютого 2022 року нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Рішення про виключення Трухіна ухвалено після публікації розслідування УП про резонансну ДТП за участю нардепа у серпні 2021 року. В матеріалі опубліковані відеодокази того, що нардеп просив правоохоронців відпустити його та пропонував гроші. При цьому він та пасажири його автівки, на думку поліцейських, мали ознаки алкогольного сп'яніння. ДБР заявило, що у справі Трухіна досі не було відеодоказів, які опублікували журналісти «Української правди».

Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження в межах розслідування спроби нардепа дати хабара правоохоронцям.

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення Трухіна з партії «Слуга народу».

Аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Фото: відкриті джерела

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1787
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду