У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитись» із Монастирським після ДТП

У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитись» із Монастирським після ДТП

2 Лютого 2022
1988
2 Лютого 2022
12:48

У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитись» із Монастирським після ДТП

1988
Після публікації відео з місця події НАБУ розслідує спробу нардепа дати хабара правоохоронцям.
У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитись» із Монастирським після ДТП
У МВС заперечили, що Трухін намагався «домовитись» із Монастирським після ДТП

У Міністерстві внутрішніх справ заперечили, що народний депутат Олександр Трухін нібито намагався «домовитись» із очільником міністерства Денисом Монастирським щодо резонансної ДТП у серпні 2021 року.

«Народний депутат України є спеціальним суб’єктом кримінального провадження. Кримінальні провадження, в яких він може фігурувати у якості підозрюваного, належать до підслідності Державного бюро розслідувань.

Через це наголошуємо, що всі намагання представляти суть справи так, що нібито народний депутат України Олександр Трухін про щось намагався "домовитись" із міністром внутрішніх справ України, не відповідають дійсності», – йдеться в повідомленні МВС.

Напередодні «Українська правда» опублікувала відеодокази, що народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року. Зокрема, на відео нардеп просив правоохоронців відпустити його та говорив, що домовиться з Монастирським.

Після цього голова парламентської фракції Давид Арахамія заявив, що Трухіну не місце у фракції та партії, а 2 лютого стало відомо, що його виключили з партії.

У ДБР повідомили, що в справі про ДТП раніше не було відео, опублікованого журналістами. Генпрокурорка Ірина Венедіктова відреагувала на відео УП, доручивши НАБУ відкрити провадження.

Читайте також:

Нагадаємо, аварія за участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який своэю чергою протаранив автомобіль Daewoo.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Фото: УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1988
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду