Арахамія ініціює позачергове засідання ВРУ щодо справ Трухіна, Порошенка та Медведчука

Арахамія ініціює позачергове засідання ВРУ щодо справ Трухіна, Порошенка та Медведчука

2 Лютого 2022
5402
2 Лютого 2022
11:05

Арахамія ініціює позачергове засідання ВРУ щодо справ Трухіна, Порошенка та Медведчука

5402
Народні депутати планують заслухати очільників МВС, Офісу генпрокурора та ДБР.
Арахамія ініціює позачергове засідання ВРУ щодо справ Трухіна, Порошенка та Медведчука
Арахамія ініціює позачергове засідання ВРУ щодо справ Трухіна, Порошенка та Медведчука

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради, на якому мають заслухати міністра внутрішніх справ, генерального прокурора і голову Державного бюро розслідувань щодо справ народних депутатів.

Зокрема, йдеться про справи Олександра Трухіна, якого вигнали зі «Слуги народу» після публікації відео, як він намагався дати хабар поліцейському; справу проти Петра Порошенка та Віктора Медведчука, підозрюваних у держзраді; Сергія Кузьміних, якого викрили на отриманні хабара; Олега Воронька, в якого проводило обшук ДБР у справі про підробку документів; Артема Дмитрука, який влаштував бійку в Одеській облраді; підозрюваного у хабарництві Олександра Юрченка та підозрюваного у розкраданнях на «Укрзалізниці» Ярослава Дубневича.

«Я ініціюю проведення позачергового засідання Верховної Ради, на якому ми маємо заслухати міністра внутрішніх справ, генерального прокурора і голову ДБР щодо справ народних депутатів. Ніхто з них не повинен ховатися від відповідальності за депутатським мандатом чи партійним квитком», – заявив Арахамія.

Раніше генпрокурорка України Ірина Венедіктова доручила НАБУ відкрити справу проти народного депутата Олександра Трухіна після публікації в ЗМІ відео з місця ДТП. Відеозапис із нагрудної камери поліцейського від 23 серпня 2021 року свідчить про те, що нардеп намагався дати хабар правоохоронцям та залишити місце аварії.

Після публікації відео з місця аварії Трухіна вирішили виключити з партії «Слуга народу», хоча раніше його однопартійці стверджували, що проти нардепа проводиться «інформаційна атака».

Нагадаємо, аварія за участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявляв, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Фото: Alexandr Senko/David Braun/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5402
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду