Трухін контролює членів бюджетного комітету, його вплив не зменшився – Bihus.Info

Трухін контролює членів бюджетного комітету, його вплив не зменшився – Bihus.Info

15 Лютого 2022
1092
15 Лютого 2022
10:44

Трухін контролює членів бюджетного комітету, його вплив не зменшився – Bihus.Info

1092
За підрахунками журналістів Bihus.Info, Трухін впливає на близько 20 із 34-х членів бюджетного комітету ВР.
Трухін контролює членів бюджетного комітету, його вплив не зменшився – Bihus.Info
Трухін контролює членів бюджетного комітету, його вплив не зменшився – Bihus.Info

Народний депутат Олександр Трухін негласно контролює більшість членів бюджетного комітету Верховної Ради. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

За даними журналістів, формальний голова бюджетного комітету Юрій Арістов не має впливу на комітет з вересня 2021 року.

Арістова де-факто змістили після пропозиції на засіданні від члена комітету, «слуги народу» Арсенія Пушкаренка. Він, зокрема, висловив невдоволення роботою Арістова та запропонував формально замінити його на Трухіна.

За підрахунками журналістів Bihus.Info, Трухін впливає на близько 20 із 34-х членів комітету. Як стверджують джерела Bihus.Info, після виключення Трухіна із партії ситуація з впливом депутата на комітет не змінилась.

2 лютого 2022 року «Українська правда» опублікувала відеодокази того, що Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року. Зокрема, на відео нардеп просив правоохоронців відпустити його та говорив, що домовиться з головою МВС Денисом Монастирським. 

Після публікації «УП» нардепа Трухіна виключили з партії «Слуга народу», відповідне рішення ухвалила голова партії Олена Шуляк.

Офіс генпрокурора відкрив проти Трухіна кримінальне провадження в межах розслідування спроби нардепа дати хабара правоохоронцям.

Президент України Володимир Зеленський назвав справедливим виключення Трухіна з партії «Слуга народу».

Сам Трухін заявив, що йому «соромно» через свою поведінку на місці ДТП і він готовий за певних умов скласти депутатський мандат.

Аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo. Свідки стверджували, що Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.  

Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих були голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на електронну пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявляв, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Скріншот відео: BIHUS info/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1092
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду