Арахамія заявив, що Трухін не коментує ДТП через сімейні справи. Сам Трухін каже, що коментувати заборонили слідчі

Арахамія заявив, що Трухін не коментує ДТП через сімейні справи. Сам Трухін каже, що коментувати заборонили слідчі

7 Вересня 2021
2122
7 Вересня 2021
12:50

Арахамія заявив, що Трухін не коментує ДТП через сімейні справи. Сам Трухін каже, що коментувати заборонили слідчі

2122
ДТП стала резонансною через те, що низка видань спочатку опублікували новину про неї, а потім зняли з публікації або видалили згадку про нардепа.
Арахамія заявив, що Трухін не коментує ДТП через сімейні справи. Сам Трухін каже, що коментувати заборонили слідчі
Арахамія заявив, що Трухін не коментує ДТП через сімейні справи. Сам Трухін каже, що коментувати заборонили слідчі

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що нардеп Олександр Трухін не дає коментарі, в тому числі внутрішні, через нібито «велику сімейну справу». Про це він сказав на брифінгу 6 вересня, пише видання «Гордон».

«Нам так само незрозуміло, як і вам [чи був Трухін за кермом автомобіля]. Нам відомо майже те ж саме, що ми читаємо в новинах. Сам пан Трухін, у нього є зараз одна справа, велика, зі сім'єю пов'язана, не дає ніяких коментарів, навіть внутрішніх. Він зайнятий цією справою. Що стосується його ймовірної участі в ДТП: потенційно є свідки, які кажуть, що це він був [за кермом], інші — що не був. Тому, враховуючи такі свідчення, справа була передана з МВС до ДБР», — сказав Арахамія.

За його словами, Держбюро розслідувань зараз шукає всіх свідків аварії та проводить експертизи. На думку Арахамії, будь-яка реакція політсили на інцидент «може бути сприйнята або як спроба захищати пана Трухіна, або як пресинг на слідство».

«Вони запросили камери, відеореєстратори, аналіз ДНК і так далі. Тобто, коли будуть ці експертизи, тоді ми разом з вами зможемо побачити, що трапилося, хто там винен. Тому що зараз будь-яка наша реакція може бути сприйнята або як спроба захищати пана Трухіна, або спроба, навпаки, нападати, якийсь пресинг на слідство. Ми не хочемо ніякого впливу на слідчий процес, нехай це буде повністю об'єктивне розслідування», — додав голова фракції.

Сам нардеп Олександр Трухін 6 вересня також відповів журналістам на запитання стосовно ДТП, пише «Суспільне». За його словами, коментувати ДТП йому нібито заборонили слідчі. Нардеп також стверджує, що не просив ЗМІ видаляти новини про подію.

«Будь-які дані, пов'язані з цим ДТП, я оприлюднювати не маю права. Все, що мені говорив слідчий на місці, співробітники правоохоронних органів, я все виконував, все робив. Робив це в присутності свідків, понятих. Усі дані відображені в первинному протоколі. На сьогодні тривають слідчі дії. Я не був п'яним. Я можу вам точно сказати, що я не винен. Я не ставив з приводу себе ніякої інформації ні за гроші, ні без грошей. Єдине новинне агентство, яке дійсно до мене звернулося, додзвонилося і я дав коментар — це "Інтерфакс". Більше я не давав ані коментарів, ані новин. І, відповідно, ні я, ні мої помічники, ні люди, мені відомі, не замовляли і не знімали новини», — сказав Трухін.

Нагадаємо, що ДТП, в яку Трухін потрапив 23 серпня на Бориспільській трасі, набула значного розголосу після видалення новини про інцидент низкою українських медіа

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Окремі ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП за участю Трухіна. 

Один із нардепів на умовах анонімності розповів «Радіо Свобода», що він намагався з'ясувати обставини ДТП; його джерела у правоохоронних органах повідомили, що на момент аварії «Трухін виглядав так, ніби був на підпитку, але здати тест на вміст алкоголю він відмовився».  

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що політсила не змушувала ЗМІ видаляти новини про ДТП. Він також розповів, що в партії про ДТП начебто дізнались зі ЗМІ. Хоча в коментарі «Інтерфакс-Україна» Трухін сказав, що одразу після ДТП зв'язався з колегами по партії.

Фото: скриншот відео / УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду