Путін запропонував Порошенку політичний притулок. Той відповів закидами в бік Зеленського

Путін запропонував Порошенку політичний притулок. Той відповів закидами в бік Зеленського

8 Лютого 2022
2182
8 Лютого 2022
08:30

Путін запропонував Порошенку політичний притулок. Той відповів закидами в бік Зеленського

2182
За словами президента Росії, він казав про можливість політичного притулку ще в часи президентства Порошенка.
Путін запропонував Порошенку політичний притулок. Той відповів закидами в бік Зеленського
Путін запропонував Порошенку політичний притулок. Той відповів закидами в бік Зеленського

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна готова надати політичний притулок експрезиденту України, народному депутату Петру Порошенку. Про це російський президент сказав під час спільної пресконференції з президентом Франції Емманюелєм Макроном.

«Свого часу, коли пан Порошенко був ще президентом України, я йому казав: "Якщо у вас виникнуть якісь складнощі у майбутньому – Росія готова надати політичний притулок". Він тоді багато іронізував із цього питання. Але сьогодні хочу підтвердити свою пропозицію, незважаючи на наші серйозні розбіжності щодо врегулювання на Донбасі. Ми готові таким, як пан Порошенко, надати притулок у Росії», – заявив Путін.

Порошенко відреагував на це дописом у фейсбуці, заявивши, що кримінальна справа проти нього є «подарунком» президента України Володимира Зеленського Путіну. Президенту Росії він порадив «усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні».

20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду, як і сторона захисту. Прокурори в суді просили арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн.  

28 січня Київський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на запобіжний захід Порошенку, але засідання перенесли на 11 лютого. Тоді ж адвокати заявили, що нардеп нібито вже надав ДБР всі необхіднні свідчення.

Фото: BBC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2182
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Cтас
804 дн. тому
З цього виступу Путіна чітко вбачається ким був в 2014 році призначений на посаду президента України зрадник Порошенко- а саме самим Путіним та його ФСБ. Путін в доповіді вказав " «Свого часу, коли пан Порошенко був ще президентом України, я йому казав: "Якщо у вас виникнуть якісь складнощі у майбутньому – Росія готова надати політичний притулок". та також згадав, що саме Порошенко підписав Мінські угоди, які серед іншого передбачають надання "особливого статусу" окремим районам Донецької та Луганської областей" Тобто Параша здав частину Донецької та Луганської областей. в обмін на розкрадання ним та його посіпаками, України та просування хаосу в Україні постійними діями шакальної партії Єврейська солідарність та в разі притягнення його за ці дії до кримінальної відповідальності - надання йому політичного притулку в Росії. Ганьба Пороху та його посіпакам.
Олександр
804 дн. тому
Усі проблеми - від шоколадного стада, яке здатне мислити лише штабними шаблонами "ЄС". І висирати їх на будь-якому майданчику, насолоджуючись удаваною геніальністю колективної пороходумки. Ви видаєте себе неймовірно застарілою маячнею типу "шмарклі", "найвеличнішого", "насрав у штани". Але реальність сувора: ваш месія вже ніколи не буде президентом. Тому все, що ви можете - нещадно заливати лайном все довкола, при цьому залишаючись нікчемними паразитами.
Запоріжжя
805 дн. тому
Рекція свідків мосту не дивує. В них усі, хто критично ставиться до шмарклі - поголівно головували за Пороха. І це нормально, бо ці жителі тирла інакше мислити не можуть. І від цього усі проблеми
Запоріжжя
805 дн. тому
Хто б сумнівався, що ставку в росії робитимуть на хиткого "какаяразніца".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду