detector.media
27.01.2022 18:00
Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу
Програма Берези могла призвести до санкцій Нацради та порушувала редакційну політику – власник 4 каналу
Водночас, каже власник каналу, екснардепу готові надати ефірний час, якщо його програма буде спрямована на об'єднання країни.

Випуск програми колишнього нардепа Борислава Берези «Засланці», який днями не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і порушував редакційну політику. Про це в коментарі «Детектору медіа» сказав власник 4 каналу, народний депутат Олексій Ковальов («Слуга народу»).

Водночас він не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

«У тому разі, якщо пан Борислав Береза має бажання продовжувати співпрацю з нашою редакцією у правовому полі, згідно редакційній політиці, яка спрямована на об’єднання країни, – зі свого боку ми готові надавати ефірний час», – сказав Олексій Ковальов.

Він вважає, що Нацрада могла покарати 4 канал, якщо б в ефір вийшла програма, в якій, як каже нардеп, «окремі викладені факти не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію органів державної влади, дестабілізацію ситуації в країні».

«Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення вже неодноразово застосовувала санкції за фейки. Тобто це могло вдарити по самому телеканалу. Також варто зауважити, що у зазначеному випуску програми чітко простежувався політичний піар самого Борислава Берези, що, в свою чергу, суперечить редакційній політиці», – заявив Ковальов.

Нардеп розповів, що всі проєкти каналу, які виходять не в прямому ефірі, проходять подібну перевірку з боку юристів, яку пройшли й «Засланці». 

«Це усталена практика телеканалу. У складній ситуації, що склалася в Україні в інформаційному полі, ми зобов’язані якомога уважніше ставитися до будь-яких провокацій, що розколюють або розхитують єдність українського народу. Так само, як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія. У зв’язку з чим усі записані програми 4 каналу перевіряються юридичною службою. Ця практика була і буде завжди», – каже власник.

Зазначимо, ще до зміни власника 4 канал не пустив в ефір інтерв'ю Тетяни Даниленко із народним депутатом Гео Леросом через те, що останній знімався у футболці з образливим написом про президента Володимира Зеленського. 

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов («Слуга народу»). Він заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що нібито не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація».

Фото зі сторінки Олексія Ковальова у фейсбуці

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY