MC.today оновлює редакційну політику і прибере російську мову зі свого сайту

MC.today оновлює редакційну політику і прибере російську мову зі свого сайту

24 Листопада 2023
638
24 Листопада 2023
15:56

MC.today оновлює редакційну політику і прибере російську мову зі свого сайту

638
«Віднині фокус — на людях, які наближають перемогу», — так CEO медіагрупи Creators Media Group Тімур Ворона коротко сформулював зміни в редакційній політиці.
MC.today оновлює редакційну політику і прибере російську мову зі свого сайту
MC.today оновлює редакційну політику і прибере російську мову зі свого сайту

Медіагрупа Creators Media Group (до групи входять видання MC.today, ITC.UA та Highload) запускає аукціони трофеїв задля допомоги ЗСУ в партнерстві з волонтеркою Катериною Сафоновою. Крім цього, MC.today оновлює свою редакційну політику і працює над тим, щоб з 1 грудня прибрати російську мову зі свого сайту. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав CEO медіагрупи Тімур Ворона.

CEO медіагрупи Creators Media Group Тімур Ворона

Він повідомив, що з вересня цього року обійняв посаду CEO медіагрупи Creators Media Group. Його попередниця і дружина Віра Ворон очолила міжнародний напрямок їхнього спільного бізнесу, в рамках якого розвиває PR-агенцію для технологічних бізнесів та криптоспільноту.

Також Віра обіймає посаду директорки з розвитку CMG та продовжує працювати на комерційних напрямках українського бізнесу групи.

«Ми запускаємо аукціони трофеїв задля допомоги ЗСУ в партнерстві із волонтеркою Катериною Сафоновою, яка з перших днів повномасштабної війни займається тактичною медициною. Вона передала на фронт вже майже 2,5 тис. аптечок, — написав Тімур Ворона. — Спочатку, в рамках аукціонів, ми будемо підтримувати ті благодійні організації, з якими співпрацювали впродовж повномасштабної війни. Разом ми зможемо більш дієво і точково допомагати тим бригадам та батальйонам, якими вони опікуються. Згодом ми будемо розглядати запити інших організацій».

Ворона також оголосив, що видання MC.today оновлює свою редакційну політику, і представив нову головну редакторку — Катерину Корнієнко, «за плечима якої робота у НВ, та керування медіапроєктами в групі компаній Genesis».

«Віднині фокус — на людях, які наближають перемогу. Наш новий підхід до створення контенту: “Щодня розповідаємо про перемоги українців, разом з якими перемагає Україна”», — зазначив Тімур Ворона, додавши, що зробить на цю тему окремий допис.

За його словами, в рамках реалізації нової редакційної політики медіагрупа готова «безплатно публікувати на MC.today релізи компаній про те, як вони допомагають ЗСУ та підтримують волонтерські ініціативи. Під кінець другого року повномасштабної війни волонтерам та воїнам все складніше отримувати донати на важливі для ЗСУ речі. Я вважаю важливим підтримувати ті бізнеси, які продовжують це робити».

Насамкінець Тімур Ворона повідомив, що в MC.today працюють над тим, щоб прибрати зі свого сайту російську мову.

«1 грудня (сподіваюсь, що наші розробники зроблять мені подарунок на день народження 27 листопада, та ми зробимо це раніше) ми повністю відмовляємося від російської мови на сайті. Чому ми не зробили цього ще у 2014 році, чи у 2022, — поставить питання уважний читач.

Видання було засновано у 2017 році, логічно, що у 2014 його ще не було.

І до 2022 року ми мали сталу аудиторію російськомовних українців, яка росла та активно розвивалась. Якби в березні 2022 року ми б просто вимкнули російську версію, то, окрім суто технічних проблем, ми б залишили всій нашій російськомовній аудиторії українців просто порожнє місце.

Але зараз — час настав. І, попри те, що велика частина українців досі використовують російську мову в побуті, почала суттєво рости частка споживання україномовного контенту. Я впевнений, що наша відмова від російської версії, а також відмова інших провідних українських видань, які я закликаю підтримати нашу ініціативу, пришвидшить той день, коли весь контент та спілкування між українцями буде лише українською», — написав Тімур Ворона.

Читайте також:

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
638
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду