Стефанчук підтвердив, що РНБО ще не розглядала санкції проти каналу «Наш»

Стефанчук підтвердив, що РНБО ще не розглядала санкції проти каналу «Наш»

7 Лютого 2022
1434
7 Лютого 2022
12:43

Стефанчук підтвердив, що РНБО ще не розглядала санкції проти каналу «Наш»

1434
Раніше ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що СБУ готує документи для впровадження санкцій. Проте наразі рішення РНБО ще немає.
Стефанчук підтвердив, що РНБО ще не розглядала санкції проти каналу «Наш»
Стефанчук підтвердив, що РНБО ще не розглядала санкції проти каналу «Наш»

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив журналістам, що Рада національної безпеки та оборони поки що не розглядала впровадження санкцій проти телеканалу «Наш», який належить екснардепу Євгену Мураєву. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Не розглядалося (питання санкцій проти телеканалу «Наш» – ред.) на Раді національної безпеки, розглядатиметься – ухвалюватимемо рішення», – сказав спікер.

Як зазначає агентство, раніше джерело у правоохоронних органах повідомило їм, що Служба безпеки України готує документи для впровадження санкцій проти каналу Мураєва. Аналогічну інформацію давала «Українська правда».

Після цих публікацій генеральний продюсер каналу «Наш», директор ТОВ «Наш 365» Володимир Грановський звернувся до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Комітет постановив взяти до відома «цю історію» та залишити без розгляду. 

Нагадаємо, петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Тепер за законом президент має розглянути цю ініціативу. 

Що не так з каналом Мураєва «Наш» – читайте за посиланням.

22 січня 2022 року МЗС Великої Британії заявило про змову Кремля з метою встановити промосковську фігуру на чолі уряду України. Кандидатом від Кремля нібито має стати власник каналу «Наш» Євген Мураєв.

Сам Мураєв заперечив заяву Лондона та має намір судитись проти уряду Сполученого Королівства. 

Заява МЗС Великої Британії з'явилась на тлі стягування російських військ до кордонів України та побоювань Заходу жодо можливості нового вторгнення Росії до України.

1 та 2 лютого під будівлею каналу «Наш» відбулись акції протесту. Активісти вимагали запровадити санкції та закрити канал.

Ілюстрація: nash.live

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1434
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду