ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»

ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»

28 Листопада 2021
4557
28 Листопада 2021
17:43

ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»

4557
Слідчі вважають, що оприлюднення цього відео нашкодило інформаційній безпеці України.
ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»
ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»

Слідчі Державного бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження вивчають відео, яке головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у фейсбуці 27 листопада 2021 року.

На ньому він стріляє з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм зі словами: «по окупантах вогонь». 

Згодом Бутусов дописав, що відео зняли давніше на тренуваннях. На думку ДБР, оприлюднення цього відео нашкодило інформаційній безпеці України.

За попередніми висновками, йдеться у повідомленні ДБР, відео знімали за межами зони ООС. Також там закликали громадян та громадянок України відповідально публікувати контент, аби не шкодити нацбезпеці. 

В Міністерстві оборони України засудили публікацію відеоролику.

«Для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на оприлюдненому відео, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ розпочато перевірку фактів можливого порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю», – йдеться у їхньому повідомленні. 

Нагадаємо, що 26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

На нещодавній пресконференції Зеленський звинуватив Бутусова, що той перший розголосив цю інформацію

«Щодо дронів. Я вам скажу – на вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами?» – заявив Зеленський.

У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні. На думку журналіста, Зеленському має бути соромно. Журналіст вважає, що президент перекладає свою відповідальність на інших. 

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Фото: economics-prorok.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4557
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 145
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
851 дн. тому
Давно вже час звернути увагу на екстремізм цих патріотичних Батьків Махно. За 30 років діяльність подібних "патріотів" принесла тільки шкоду, як і завжди всіх братніх до Путіна більшовиків. Бо невдовзі почнемо або піратством займатись (як Сомалі), або башти-близнюки руйнувати (як Бен Ладен), або світову комуністичну революцію розповсюджувати. Якби вони хотіли розвитку Україні то кожні 1 - 2 роки аналізували користь своїх дій та змінювали тактику, а так вони заробляють екстремізмом, якій не має нічого спільного з державністю.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду