detector.media
28.11.2021 17:43
ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»
ДБР відкрило кримінальне провадження через відео, де Бутусов стріляє з «Гаубиці Д-20»
Слідчі вважають, що оприлюднення цього відео нашкодило інформаційній безпеці України.

Слідчі Державного бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження вивчають відео, яке головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у фейсбуці 27 листопада 2021 року.

На ньому він стріляє з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм зі словами: «по окупантах вогонь». 

Згодом Бутусов дописав, що відео зняли давніше на тренуваннях. На думку ДБР, оприлюднення цього відео нашкодило інформаційній безпеці України.

За попередніми висновками, йдеться у повідомленні ДБР, відео знімали за межами зони ООС. Також там закликали громадян та громадянок України відповідально публікувати контент, аби не шкодити нацбезпеці. 

В Міністерстві оборони України засудили публікацію відеоролику.

«Для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на оприлюдненому відео, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ розпочато перевірку фактів можливого порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю», – йдеться у їхньому повідомленні. 

Нагадаємо, що 26 жовтня 2021 року українська армія за допомогою дрону знищила російську гаубицю Д-30 на непідконтрольній частині Донбасу. Гаубиця вела обстріл українських позицій. Це було перше застосування ЗСУ ударних дронів.

На нещодавній пресконференції Зеленський звинуватив Бутусова, що той перший розголосив цю інформацію

«Щодо дронів. Я вам скажу – на вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами?» – заявив Зеленський.

У відповідь Бутусов звинуватив президента у брехні. На думку журналіста, Зеленському має бути соромно. Журналіст вважає, що президент перекладає свою відповідальність на інших. 

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Фото: economics-prorok.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY