Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

7 Листопада 2021
15238
7 Листопада 2021
15:21

Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

15238
Це вже четвертий фільм, який дискредитує Україну, що зняв режисер та продюсер Ігор Лопатьонок.
Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT
Ющенко, Мороз, Кузьмін та Шарій стали героями пропагандистського фільму на RT

Російський державний канал RT показав фільм під назвою «Україна – вічне сьогодення», який в описі на ютуб-каналі RT позиціонується наступним чином: «Фільм "Україна – вічне сьогодення" — це розповідь про три десятиліття незалежності України, яку розповіли американському режисеру колишні українські чиновники».

У фільмі взяли участь Віктор Ющенко, Валерій Пустовойтенко, Олександр Мороз, а також Ренат Кузьмін, Андрій Деркач, Віктор Суслов та Анатолій Шарій. Ренат Кузьмін розповідає в фільмі про «величезну схожість України та нацистської Німеччини», Шарій  — про «відсутність незалежності України»,  Деркач  — про «контроль над Україною структурами Сороса» тощо.

Всі спікери спілкувалися з американкою Сімоною Манджанте Пападопулос. Вона  —  дружина Джорджа Пападопулоса, політичного консультанта в штабі Трампа. Джордж Пападопулос був визнаний винним в тому, що брехав ФБР по зв'язки та контакти Трампа з представниками Росії.

Попри це фільм «Україна – вічне сьогодення» не знімали американські режисери або навіть RT. Насправді цей фільм RT лише показав, а також додав на відео свій логотип. Створив фільм до 30-річчя незалежності України продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок. Цей фільм  — перший досвід роботи інтерв’юєркою у Сімони Манджанте Пападопулос, про що вона повідомила в твіттері.

Фільм просували за гроші в невеликих американських ЗМІ за допомогою типових однакових статей. В них повідомлялося, що «творці фільму розвінчали найбільш усталені міфи, які постійно використовувалися політичною елітою України для маніпулювання свідомістю виборців, зокрема про необґрунтовані плани членства в НАТО та ЄС, а також про необхідність продажу землі та інших питань». Фільм був викладений в мережу 24 серпня 2021 року.

Режисер і продюсер фільму  — Ігор Лопатьонок. Це вже четвертий фільм, до створення якого він причетний і який просуває проросійські наративи. Першим був «Бойня на Майдане», потім «Україна у вогні» і «Нерозказана історія України». Він також був продюсером ще одного проєкту — «Інтерв'ю з Путіним» у чотирьох частинах. У всіх трьох останніх проєктах — про Україну — у якості продюсера та інтерв’юєра також брав участь Олівер Стоун.

На фільмом працювали й інші люди, які були членами знімальних команд попередніх пропагандистських фільмів Лопатьонка. У них також однакове візуальне оформлення.

Про людей, які працюють над скандальними фільмами про Україну, ви можете більше прочитати тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15238
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ivan
899 дн. тому
низкосортная пророссийская пропаганда с усталыми тезисами про «нацизм» и внешний контроль. непонятно только, что Ющенко там делает, он просто даёт возможность хомячкам претендовать на объективность, ибо якобы представлены «обе стороны»
Dmytro
899 дн. тому
Шарий - это будущее Украины!
Тарас
899 дн. тому
Так цих "діячів минулих днів" пора взяти за шкірку і потягти до ДБР за підривну діяльність.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду