Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ

Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ

9 Листопада 2021
2472
9 Листопада 2021
17:28

Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ

2472
ВВС News Україна: Організатори зйомок не повідомили про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися.
Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ
Ющенко з'явився у пропагандистському фільмі на RT шляхом обману – ЗМІ

Інтерв'ю третього президента України Віктора Ющенка у фільмі «Україна — вічне сьогодення», який з'явився на російському каналі RT, стало можливим тому, що автори фільму ввели в оману експрезидента і його помічників. Про це повідомляє ВВС News Україна з посиланням на джерела в оточенні Ющенка.

Джерела стверджують, що організатори зйомок не повідомили про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. А також сказали неправду про учасників фільму.

«Вони отримали інтерв'ю з Ющенком шляхом обману», – сказав співрозмовник ВВС News Україна, близький до експрезидента.

Офіційний запит на інтерв'ю надійшов від американської компанії, розповів співрозмовник.

У цьому листі було детально описано, яким буде фільм, називалися очікувані учасники. Вже після виходу фільму стало зрозуміло, що у запиті були названі не всі герої фільму.

У той самий час, називалися як майбутні співрозмовники експрезиденти Леонід Кравчук і Леонід Кучма. Однак у фільмі їхніх інтерв'ю немає, оскільки Леонід Кравчук на той час вже був на лікуванні, а Леонід Кучма, імовірно, відмовився.

«Це справа журналістів – розповідати, що таке фейки і як підло виглядають подібні ситуації і поведінка тих, хто так вчинив. А не президента», – сказав близький до Ющенка співрозмовник, пояснюючи, чому третій президент утримується від коментарів з цього приводу.

Сам Ющенко коментувати ситуацію відмовився. 

Фільм «Україна – вічне сьогодення» (Ukraine – The Everlasting Present) знімався з нагоди 30-річчя Незалежності. Проте лише 1 листопада він з'явився на каналі документальних фільмів RT.

Окрім Ющенка, інтерв'ю давали колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко та ексголова Верховної Ради Олександр Мороз. Також у фільмі з’явились нардеп «ОПЗЖ», колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний проросійський блогер Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича і ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом.

У фільмі простежуються спроби показати Україну як державу, що не відбулася, акцентується увага на «несамостійності» української влади у всіх сферах життя. Саме тому поява Ющенка у фільмі, який транслювався на російському державному телебаченні, викликала щонайменше здивування.

Інтерв'ю у колишніх українських посадовців брала американська журналістка Сімона Манджанте Пападопулос. Вона є дружиною колишнього радника Дональда Трампа з держбезпеки Джорджа Пападопулоса.

У 2018 році його звинувачували у брехливих свідченнях про контакти з представниками Росії. Згодом він визнав, що під час роботи у виборчому штабі Трампа з його відома він зустрічався з росіянами, які нібито мали компромат на Гілларі Клінтон, суперницю Трампа на президентських виборах.

Створив фільм продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок.

Це вже четвертий фільм, до створення якого причетний Лопатьонок і який просуває проросійські наративи. Першим був «Бойня на Майдане», потім «Україна у вогні» і «Нерозказана історія України». Він також був продюсером ще одного проєкту — «Інтерв'ю з Путіним» у чотирьох частинах. У всіх трьох останніх проєктах — про Україну — у якості продюсера та інтерв’юєра також брав участь Олівер Стоун.

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду