«Россия 1» покаже фільм Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним

«Россия 1» покаже фільм Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним

16 Липня 2019
3957
16 Липня 2019
12:05

«Россия 1» покаже фільм Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним

3957
Російський державний телеканал «Россия 1» 19 липня об 21:00 покаже документальну стрічку американського режисера Олівера Стоуна «Нерозказана історія України» (російська версія – «В борьбе за Украину»), головними героями якої стали Володимир Путін та Віктор Медведчук.
«Россия 1» покаже фільм Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним
«Россия 1» покаже фільм Олівера Стоуна з Медведчуком та Путіним

Про це йдеться в програмі російського каналу.

У стрічці «Нерозказана історія України» Олівер Стоун розповідає нібито історію України з 2003 року, називаючи війну з Росією «громадянською війною», а Віктора Медведчука - «лідером опозиції». Росія в цьому фільмі не зображена як країна-агресор, режисер підтримує російську версію про події в Україні 2014 року.

Фільм базується на розповіді Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, «112 Україна» планував 16 липня показати документальний фільм «Нерозказана історія України» Олівера Стоуна та Ігоря Лопатьонка за участі Віктора Медведчука і Володимира Путіна. У стрічці Олівер Стоун, відомий своєю проросійською позицією (документальні фільми «Україна у вогні», «Путін»), розповідає нібито історію України з 2003 року, називаючи війну з Росією громадянською війною, а Медведчука — «лідером опозиції». Фільм базується на розповіді Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна. На думку опитаних «Детектором медіа» експертів, фільм є пропагандистським.

Прем'єра стрічки відбулася 4 липня на італійському кінофестивалі в Таорміні, де були присутні Медведчук із дружиною. Канал «112 Україна» активно піарив цю подію у своєму ефірі, неодноразово повідомляючи про те, що фільм нібито виборов грані-прі фестивалю, хоча це не так — гран-прі дістався іншій стрічці, а «Нерозказану історію України» взагалі показували на фестивалі поза конкурсом.

Державне агентство України з питань кіно не видавало прокатного посвідчення на показ цього фільму в Україні та не отримувало від каналу документів на його видачу. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала моніторити показ фільму «Нерозказана історія України» в ефірі «112 Україна» та інших каналів, призначати позапланову перевірку й жорстко реагувати. На думку голови Держкіно Пилипа Іллєнка, потрібна була реакція правоохоронних органів і слід було ставити питання переслідування цього каналу відповідно до законодавства, що стосується національної безпеки.

12 липня канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею через майбутній показ фільму Олівера Стоуна із Медведчуком та Путіним. Також канал звернувся до дипломатичних установ та міжнародних організацій у сфері захисту прав журналістів. На каналі заявили, що опинились «під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій».

У ніч на 13 липня невідомі обстріляли офіс телеканалу «112 Україна», пошкодивши фасад будівлі. Поліцейські знайшли на місці події відстріляний тубус гранатомета, подію кваліфікували як терактРозслідування проводять поліція та Служба безпеки України.

13 липня праві активісти влаштували під будівлею Служби безпеки України у Києві акцію протесту з вимогою не транслювати документальний фільмОлівера Стоуна «Нерозказана історія України». Акція мала відбутися під офісом «112 Україна», але організатори перенесли її під СБУ через обстріл будівлі каналу.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір 13 липня засудив напад на будівлю телеканалу «112 Україна»

14 липня «112 Україна» повідомив, що документальна стрічка «Нерозказана історія України» не буде показана в етері каналу за рекомендацією міжнародної редакційної ради каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3957
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vasiliy
1717 дн. тому
Треба обов*язково подовитись фільм!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду