У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

27 Вересня 2021
1622
27 Вересня 2021
12:07

У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

1622
Переглянути фільми конкурсних програм можна з 27 по 29 вересня на офіційному сайті фестивалю.
У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

У Харкові 26 вересня відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs, повідомляє пресслужба.

Цього року фестиваль відбудеться у гібридному форматі.

Фільми конкурсних програм можна перегляути з 27 по 29 вересня на офіційному сайті. Це безкоштово, але потрібно зареєструватись.

Покази фільмів позаконконкурсної програми та освітні події відбудуться у харківському Promodo HUB.

Церемонія нагородження та показ фільму-закриття «Із зав'язаними очима» режисера Тараса Дроня відбудуться 1 жовтня, а 2 жовтня у Харкові покажуть фільми-переможці в офлайн-форматі у Invite HUB.

«Цього року ми святкуємо ювілей Незалежності разом з вами, тому переважна більшість показів – українські стрічки. Рік видався складним, а наші надії на повноцінне "докарантинне" життя не виправдалися. Враховуючи всі карантинні обмеження, ми спланували гібридний формат фестивалю, в якому зможе взяти участь кожен українець – подивитись фільми конкурсних програм та обрати переможців Міжнародного конкурсу та конкурсу короткометражного незалежного кіно "Бардак" онлайн, а також проголосувати в номінації "Приз глядацьких симпатій" Національного конкурсу, і особисто відвідати покази фільмів позаконкурсної програми та освітні події», — розповіла засновниця та директорка Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

У межах фестивалю вдруге відбудеться Національний конкурс, а тема першого в історії Kharkiv MeetDocs Міжнародного конкурсу — «Україна очима світу» — присвячена 30-й річниці незалежності України.

Загалом організатори фестивалю отримали 283 заявки на участь з 17 країн світу, 42 з яких були відібрані для участі в конкурсних програмах фестивалю. Переможці будуть визначені в межах Міжнародного конкурсу (6 фільмів), Національного конкурсу (6 фільмів) та Конкурсу українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» (30 фільмів).

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно.

Фото: пресслужба фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
28.09.2021 13:00
Ганна Старкова
для «Детектора медіа»
2 454
03.11.2020 14:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
2 128
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду