Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай

Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай

13 Вересня 2021
1445
13 Вересня 2021
14:03

Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай

1445
Показ відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії.
Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай
Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай

П'ятий Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs, який пройде з 26 вересня по 2 жовтня 2021 року, відкриється фільмом «Стоп-Земля» Катерини Горностай, повідомляє пресслужба.

«Стоп-Земля» — чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, які по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати — ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов та інші.

Світова прем’єра фільму відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де картина отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм.

Українська прем’єра відбулася в рамках Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили нагородою Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм». Увесь акторський колектив фільму журі нагородило за «Найкращу акторську роботу».

В український кінопрокат стрічка вийде 4 листопада 2021 року.

Показ фільму на Kharkiv MeetDocs відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії. Після перегляду можна буде поспілкуватися із творчою командою на сесії запитань та відповідей.

Kharkiv MeetDocs 2021 відбудеться у змішаному форматі — онлайн та офлайн. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей із професіоналами індустрії.

Фото: кадр із фільму / пресслужба

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1445
Читайте також
08.02.2022 14:30
Олена Коркодим
«Детектор медіа»
4 163
28.09.2021 13:00
Ганна Старкова
для «Детектора медіа»
2 471
02.03.2021 13:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
4 665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду