detector.media
27.09.2021 12:07
У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
У Харкові відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
Переглянути фільми конкурсних програм можна з 27 по 29 вересня на офіційному сайті фестивалю.

У Харкові 26 вересня відкрився 5-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs, повідомляє пресслужба.

Цього року фестиваль відбудеться у гібридному форматі.

Фільми конкурсних програм можна перегляути з 27 по 29 вересня на офіційному сайті. Це безкоштово, але потрібно зареєструватись.

Покази фільмів позаконконкурсної програми та освітні події відбудуться у харківському Promodo HUB.

Церемонія нагородження та показ фільму-закриття «Із зав'язаними очима» режисера Тараса Дроня відбудуться 1 жовтня, а 2 жовтня у Харкові покажуть фільми-переможці в офлайн-форматі у Invite HUB.

«Цього року ми святкуємо ювілей Незалежності разом з вами, тому переважна більшість показів – українські стрічки. Рік видався складним, а наші надії на повноцінне "докарантинне" життя не виправдалися. Враховуючи всі карантинні обмеження, ми спланували гібридний формат фестивалю, в якому зможе взяти участь кожен українець – подивитись фільми конкурсних програм та обрати переможців Міжнародного конкурсу та конкурсу короткометражного незалежного кіно "Бардак" онлайн, а також проголосувати в номінації "Приз глядацьких симпатій" Національного конкурсу, і особисто відвідати покази фільмів позаконкурсної програми та освітні події», — розповіла засновниця та директорка Kharkiv MeetDocs Євгенія Крігсхайм.

У межах фестивалю вдруге відбудеться Національний конкурс, а тема першого в історії Kharkiv MeetDocs Міжнародного конкурсу — «Україна очима світу» — присвячена 30-й річниці незалежності України.

Загалом організатори фестивалю отримали 283 заявки на участь з 17 країн світу, 42 з яких були відібрані для участі в конкурсних програмах фестивалю. Переможці будуть визначені в межах Міжнародного конкурсу (6 фільмів), Національного конкурсу (6 фільмів) та Конкурсу українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» (30 фільмів).

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно.

Фото: пресслужба фестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY