У Білорусі заблокували доступ до сайта видання «Білоруський партизан»

У Білорусі заблокували доступ до сайта видання «Білоруський партизан»

14 Вересня 2021
1370
14 Вересня 2021
10:08

У Білорусі заблокували доступ до сайта видання «Білоруський партизан»

1370
Одним із засновників сайта, який критикує білоруську владу, був журналіст Павло Шеремет.
У Білорусі заблокували доступ до сайта видання «Білоруський партизан»
У Білорусі заблокували доступ до сайта видання «Білоруський партизан»

У Білорусі заблокували доступ до сайтау видання «Білоруський партизан», про це повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Так, при спробі зайти на сайт із території Білорусі з'являється повідомлення: «Доступ до інформаційного ресурсу обмежений на підставі рішення Міністерства інформації». Причини такого рішення у відомстві не оголошували.

Із території України сайт відкривається.

У 2017 році влада вже блокувала сайт видання belaruspartisan.org, тоді воно переїхало на домен belaruspartisan.by. 

Медіа «Білоруський партизан» було створено кількома незалежними журналістами з Білорусі в 2005 році, коли влада заборонила роботу більшості незалежних ЗМІ. Одним із засновників сайта, який критикує білоруську владу, був журналіст Павло Шеремет, убитий у центрі Києва влітку 2016 року. 

Нагадаємо, після виборів 9 серпня 2020 року білоруська влада жорстоко придушила мирні акції протесту й почала кампанію залякування опозиції та незалежної преси – в Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, тиснуть на медіа.

27 серпня Верховний суд Білорусі ліквідував Білоруську асоціацію журналістів.

У липні 2021 року влада фактично закрила одне з найстаріших видань Білорусі «Наша Ніва», сайт видання заблокований. Правоохоронці затримали чотирьох співробітників редакції, зокрема головного редактора Єгора Мартиновича, якого побили під час затримання, головреда журналу «Наша історія» Андрія Динька, начальника відділу реклами й маркетингу Андрія Скурка. 

Також влада розпочала наступ на білоруську редакцію «Радіо Свобода» – 16 липня силовики навідалися до офісу «Радіо Свобода» в Мінську, виламали двері та вилучили майже всю техніку. Також силовики затримали журналістів, які працюють у редакції або були з нею раніше пов'язані.  

Крім того в липні 2021 року влада Білорусі визнала «екстремістськими» сайт і соцмережі каналу «Белсат». 

У травні 2021 року влада розпочала масштабну кампанію репресій проти найбільшого інтернет-порталу Tut.by. МВС Білорусі просить визнати всі матеріали Tut.by «екстремістськими» й заборонити їх поширення. За ґратами перебувають 15 співробітників редакції й осіб, пов'язаних із Tut.by.

Із початку року в Білорусі зафіксовано шість нападів на журналістів, щонайменше 107 обшуків, майже всі вони пройшли з конфіскацією майна.

Фото: youtube.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду