Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським

Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським

30 Листопада 2021
1999
30 Листопада 2021
18:38

Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським

1999
Останнього разу він сказав, що «визнає» Крим російським, коли «останній російський олігарх» почне завозити свою продукцію на окупований півострів.
Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським
Лукашенко назвав Крим де-факто і де-юре російським

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше після псевдореферендуму у Криму визнав півострів російською територією. Він сказав це в розмові з російським пропагандистом Дмитром Кисельовим

«Крим, де-факто (я тоді ще сказав) – це російський Крим. Тоді, здається, не пам’ятаю, чи був референдум. Після референдуму і де-юре Крим став російським. І моє відвідування Криму, на що маю повне право, під чиїм воно там протекторатом, управлінням і чий би не був Крим… Це і мій Крим», – сказав він. 

Він також сказав, що збирається відвідати Севастополь, про що є «домовленості з Путіним». 

«Якщо вже президент туди приїхав уже з президентом Росії, слухайте, які ще можуть бути визнання?! Ні для мене, ні для Путіна це не секрет. Ба більше, це питання, якого не існує», – заявив Лукашенко.

9 серпня 2021 року на пресконференції Лукашенко казав, що визнає Крим російським після того, як туди почнуть поставляти свою продукцію всі російські олігархи.

«Коли останній олігарх у Росії визнає Крим та почне постачати туди продукцію – за мною справа не заіржавіє. Хоч мене багато що пов'язує. Будапештська декларація. Мій підпис там стоїть. Але я через це переступлю», — пообіцяв він.

Нагадаємо, що в ексклюзивному інтерв’ю ВВС самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше визнав, що силовики застосовували тортури до затриманих після виборів 2020 року протестувальників та протестувальниць.

Фото: пресслужба Лукашенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду