detector.media
20.07.2021 11:54
Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня
Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 30 липня
Адвокати Медведчука оскаржують рішення Печерського суду щодо продовження запобіжного заходу політику.

У вівторок, 20 липня, Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на домашній арешт нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука на п’ятницю, 30 липня.

«Засідання завершилось. Справу знято з розгляду у зв’язку з тим, що матеріали з Печерського районного суду надійшли за пів години до початку засідання. Колегія суддів не мала змоги ознайомитись із усіма томами справи. Засідання відбудеться 30 липня о 10:30»,цитує пресслужбу суду Радіо Свобода.

Адвокати Медведчука оскаржують рішення Печерського районного суду від 9 липня щодо продовження Медведчуку цілодобового домашнього арешту до 7 вересня.

11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

СБУ отримала дозвіл на затримання Тараса Козака, його оголошено у розшук.

У лютому 2021 року Україна запровадила санкції протиМедведчука, його дружини Оксани Марченко, та цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк. Санкції запроваджені через фінансування тероризму.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY