Ткаченко щодо статті Путіна про Україну: Переписувати історію почали ще російські царі

Ткаченко щодо статті Путіна про Україну: Переписувати історію почали ще російські царі

13 Липня 2021
1870
13 Липня 2021
10:32

Ткаченко щодо статті Путіна про Україну: Переписувати історію почали ще російські царі

1870
Ткаченко зазначив, що читаючи подібні статті, одразу необхідно «включати критичне мислення».
Ткаченко щодо статті Путіна про Україну: Переписувати історію почали ще російські царі
Ткаченко щодо статті Путіна про Україну: Переписувати історію почали ще російські царі

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував статтю президента РФ Володимира Путіна про Україну, в якій він намагається довести, що «українці і росіяни один народ».

«Володимир Путін написав вкрай об’ємну і патетичну статтю про нібито «единство» росіян та українців. Більш того, він вирішив перейти на українську, щоб розповісти українцям своє трактування історії. Втім, це трактування не відрізняється особливою оригінальністю. Переписувати історію почали ще російські царі, коли присвоїли назву «Русь» своїй Московії. Так само продовжив це в часи вбивства правди Сталін. Який не тільки знову розповідав про «колиску братських народів», але й наочно показав своє ставлення до «братських народів» шляхом Голодомору, масових депортацій та інших геноцидних практик»,написав Ткаченко у Telegram.

Ткаченко зазначив, що читаючи статтю Путіна одразу необхідно «включати критичне мислення».

«І пам’ятати про реальні дії, що чинить Росія проти України – війна, сіяння ворожнечі та брехлива пропаганда. А ми цього року будемо святкувати 30-річчя незалежності країни, яка насправді своїм корінням сягає в понад тисячолітню історію. Звідти починалася славетне становлення Київських князів, які були не тільки візіонерами та сучасними правителями, але й заклали основи тих свобод, які успадкувала незалежна Україна. І точно не Росія», – написав Ткаченко.

12 липня президент Росії Володимир Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами «Про історичну єдність росіян та українців».

У статті Путін намагається «аналізувати» історію українців, білорусів та росіян від Х століття і до сучасності. У статті Путін апелює до нібито спільної історії народів, знову повторює тезу про «один народ», який нібито намагаються роз'єднати США та Європа. Також він шкодує про розпад СРСР, продовжує розвивати наративи про «зовнішнє управління», «громадянську війну» та фактично називає Україну «проєктом польсько-австрійських ідеологів».

Загалом, Путін розмірковує в традиційному історичному наративі, який сформувався за часів Російської імперії, буцімто, українці, росіяни і білоруси є «одним народом», бо до XIII століття у мові та побуті населення Русі «не було відмінностей». Цю тезу історики ставлять під сумнів.

У червні 2021 року Путін заявив, що хоче висловитися на тему України «більш ґрунтовно» в окремій статті, при цьому, назвавши Переяславську раду 1654 року «Ярославською».

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1870
Читайте також
11.10.2021 16:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
3 790
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро Петрович
1016 дн. тому
Путін лиш намагається користуватися домінуванням в Україні карамзінського поляду на історію слов'янства. За тридцять років незалежності ми так і не спромоглися видалити з суспільства вплив московських літописних підробок. Засушена "толочками" українська наука тридцять років як вогню боїться щось змінювати. Вона не хоче шукати глибинної правди нашого минулого, що давно стукає у двері! Читайте статтю на UA Modna "Таємниці історії України" - https://uamodna.com/articles/taemnyci-istoriyi-ukrayiny/
Ігор
1017 дн. тому
То он яка робота у наших міністрів - вони аналізують твори паханів, диктаторів, ... тощо, та подібного сміття яке "патріотично", по москальські обслуговує проросійську хунту за 30 рублів. Звісно, навіщо вивчати досвід тих, хто створює прогрес? Краще вивчати твори тих, хто вчить наших корумпованих у вишиванках, проїдати та занепадати свою країну і, після революцій, влаштовувати на посади кумів, любих друзів, з Рошену, з Кварталу, з Регіонів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду