Зеленський щодо закидів Путіна про «зовнішнє управління» Україною: Це пропагандистська мантра

Зеленський щодо закидів Путіна про «зовнішнє управління» Україною: Це пропагандистська мантра

1 Липня 2021
1736

Зеленський щодо закидів Путіна про «зовнішнє управління» Україною: Це пропагандистська мантра

1736
Володимир Зеленський: Суб'єктність України наразі значно посилилась, Українська держава працює за принципом «нічого про Україну без України».
Зеленський щодо закидів Путіна про «зовнішнє управління» Україною: Це пропагандистська мантра
Зеленський щодо закидів Путіна про «зовнішнє управління» Україною: Це пропагандистська мантра

Президент України Володимир Зеленський заявив, що слова президента РФ Володимира Путіна про «зовнішнє управління» Україною є лише пропагандистською мантрою для внутрішнього споживача в Росії.

В інтерв’ю Інтерфакс-Україна Зеленський зазначив, що усі питання щодо України вирішуються суто в Україні та Українською державою.

«На мій погляд, факти завжди красномовніші, ніж будь-які заяви. Саме факти і треба оцінювати. Зрозуміло, що тези про будь-яке "зовнішнє управління" – суто пропагандистська мантра для внутрішнього споживача в самій Росії. Бо в реальному світі всі питання щодо України вирішуються суто в Україні та українською державою, а точно не в будь-якій сусідній країні й точно не "тіньовими посередниками", які зараз перебувають під домашнім арештом чи в розшуку», – зазначив Зеленський.

Президент вважає, що суб'єктність України наразі значно посилилась, Українська держава працює за принципом «нічого про Україну без України».

Відповідаючи на питання, чи «чіпляє» його фраза Путіна «який сенс говорити з Зеленським, якщо все вирішується у Вашингтоні», президент підкреслив: «Ні, бо я ніколи не живу в стереотипах. Це виглядає так, якби я, приміром, сказав: "А навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?"».

Також Зеленський не вважає українців та росіян «одним народом».

«Давайте нарешті розставимо крапки над "і". Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. В нас спільна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам’ятаємо. І, можливо, щось загальне буде в нас в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розмежування між нашими країнами. Але ми, повторю ще раз, не один народ. Були б одним народом, то в Москві, швидше за все, ходили б гривні, а над Держдумою майорів би жовто-блакитний прапор. Тож точно не один народ», – каже Зеленський.

Зеленський додав, що неможливо одночасно говорити про «один народ» та «відверто захоплювати території України і продовжувати бійню на Донбасі».

30 червня президент Росії Володимир Путін під час «Прямої лінії» заявив, що влада в Україні є «явно недружньою до Росії» і вона, буцімто, повністю залежна від Заходу та «керується Вашингтоном, Парижем та Берліном».

Також Путін знову заявив, що напише велику аналітичну статтю про Україну і назвав українців та росіян «одним народом». Саме через це, на думку Путіна, України немає у російському «списку недружніх країн», який складається зі США та Чехії.

Крім того, Путін назвав підозрюваного в Україні нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука «українським націоналістом» та заявив про переслідування опозиції в Україні.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1736
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду