«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»

«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»

15 Червня 2021
12828
15 Червня 2021
20:57

«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»

12828
Партія звинуватила канал в «упередженості», «маніпуляціях» та «сексизмі» щодо Ірини Геращенко.
«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»
«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»

«Детектор медіа» отримав коментар від каналу «1+1» щодо заяви фракції «Європейської солідарності», яка оголосила телеканалу «тотальний бойкот».

Нагадаємо, у такий спосіб нардепи висловили підтримку депутатці та співголові «ЄС» Ірині Геращенко після її конфлікту з ведучою Наталією Мосейчук.

«У відповідь на заяву фракції "Європейська солідарність" щодо випуску програми "Право на владу", присвяченому "плівкам Медведчука", блокуванню звільнення полонених та обміну під телекамери заради піару 5-го президента Петра Порошенка, зазначаємо наступне. Телеканал "1+1" не має наміру приносити вибачення за чесне та об’єктивне викладення подій і неупереджену позицію, яка пролунала в ефірі програми», — йдеться в заяві  каналу. Натомість канал сам вимагає вибачень від членів «Європейської солідарності» за «образу присутніх на ефірі гостей».

«Щодо гучних висловлювань про "медіакілерство" телеканал "1+1" хотів би нагадати "ЄС" про спроби влади у 2016 році безпідставно позбавити телеканал ліцензії на мовлення. Після провалу цих спроб та виходячи з "плівок Медведчука", ми не виключаємо, що частка акцій у структурі "1+1" могла опинитися в Оксани Марченко — дружини Віктора Медведчука — в інтересах саме Петра Порошенка. Варто згадати, що у 2018 році за потурання тодішньої влади відбулося об’єднання телеканалів "112", ZIK та NewsOne у холдинг "Новини" Віктора Медведчука», – йдеться в заяві «1+1».

Чи впливала  на роботу каналу Марченко, і як саме могла бути представницею інтересів Порошенка, в заяві не уточнюється. 

Нагадаємо, 10 червня в ефірі програми «Право на владу» Ірина Геращенко звинуватила «1+1» у недостатньому висвітленні ситуації на фронті. На що Мосейчук звинуватила Геращенко у «брехні».

Під час етеру обговорювалось розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука», зокрема щодо участі Медведчука в обміні полоненими. 

Як заявив канал «1+1», серед тих, хто слухав ці записи, були ті, кого «шокував цинізм і Медведчука, і того, хто його таємно уповноважив вести такі переговори».

Нардепка Ірина Геращенко заявила, що журналісти «1+1» неохоче висвітлюють долю українських полонених. Почувши закид депутатки, ведуча Мосейчук відповіла: «Мені дуже часто роблять зауваження за слово “брешете”, але в цьому випадку ви навіть не обманюєте, ви брешете». І сказала, що щодня у випусках новин розповідають про фронтові події, й жоден інший канал не висвітлює ситуацію на фронті так активно, як «1+1».

Раніше проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про малозначущу «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, його намагання втрутитися у переговори між «Нафтогазом» і «Газпромом», організації схеми імпорту електроенергії з Росії та вугілля з окупованих територій. 

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента, а п'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Згідно з моніторингом «Детектора медіа», ситуації на фронті присвячено 5% матеріалів у праймових новинах «1+1» — це середній показник для українських телеканалів.

Фото: «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду