detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
15.06.2021 20:57
«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»
«1+1» відповів на заяву «Європейської солідарності» щодо конфлікту у «Праві на владу»
Партія звинуватила канал в «упередженості», «маніпуляціях» та «сексизмі» щодо Ірини Геращенко.

«Детектор медіа» отримав коментар від каналу «1+1» щодо заяви фракції «Європейської солідарності», яка оголосила телеканалу «тотальний бойкот».

Нагадаємо, у такий спосіб нардепи висловили підтримку депутатці та співголові «ЄС» Ірині Геращенко після її конфлікту з ведучою Наталією Мосейчук.

«У відповідь на заяву фракції "Європейська солідарність" щодо випуску програми "Право на владу", присвяченому "плівкам Медведчука", блокуванню звільнення полонених та обміну під телекамери заради піару 5-го президента Петра Порошенка, зазначаємо наступне. Телеканал "1+1" не має наміру приносити вибачення за чесне та об’єктивне викладення подій і неупереджену позицію, яка пролунала в ефірі програми», — йдеться в заяві  каналу. Натомість канал сам вимагає вибачень від членів «Європейської солідарності» за «образу присутніх на ефірі гостей».

«Щодо гучних висловлювань про "медіакілерство" телеканал "1+1" хотів би нагадати "ЄС" про спроби влади у 2016 році безпідставно позбавити телеканал ліцензії на мовлення. Після провалу цих спроб та виходячи з "плівок Медведчука", ми не виключаємо, що частка акцій у структурі "1+1" могла опинитися в Оксани Марченко — дружини Віктора Медведчука — в інтересах саме Петра Порошенка. Варто згадати, що у 2018 році за потурання тодішньої влади відбулося об’єднання телеканалів "112", ZIK та NewsOne у холдинг "Новини" Віктора Медведчука», – йдеться в заяві «1+1».

Чи впливала  на роботу каналу Марченко, і як саме могла бути представницею інтересів Порошенка, в заяві не уточнюється. 

Нагадаємо, 10 червня в ефірі програми «Право на владу» Ірина Геращенко звинуватила «1+1» у недостатньому висвітленні ситуації на фронті. На що Мосейчук звинуватила Геращенко у «брехні».

Під час етеру обговорювалось розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука», зокрема щодо участі Медведчука в обміні полоненими. 

Як заявив канал «1+1», серед тих, хто слухав ці записи, були ті, кого «шокував цинізм і Медведчука, і того, хто його таємно уповноважив вести такі переговори».

Нардепка Ірина Геращенко заявила, що журналісти «1+1» неохоче висвітлюють долю українських полонених. Почувши закид депутатки, ведуча Мосейчук відповіла: «Мені дуже часто роблять зауваження за слово “брешете”, але в цьому випадку ви навіть не обманюєте, ви брешете». І сказала, що щодня у випусках новин розповідають про фронтові події, й жоден інший канал не висвітлює ситуацію на фронті так активно, як «1+1».

Раніше проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про малозначущу «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, його намагання втрутитися у переговори між «Нафтогазом» і «Газпромом», організації схеми імпорту електроенергії з Росії та вугілля з окупованих територій. 

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента, а п'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Згідно з моніторингом «Детектора медіа», ситуації на фронті присвячено 5% матеріалів у праймових новинах «1+1» — це середній показник для українських телеканалів.

Фото: «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY