УКФ очолить Владислав Берковський

УКФ очолить Владислав Берковський

12 Червня 2021
3113
12 Червня 2021
09:55

УКФ очолить Владислав Берковський

3113
До своїх нових обов'язків директор УКФ приступить 14 червня.
УКФ очолить Владислав Берковський
УКФ очолить Владислав Берковський

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко призначив Владислава Берковського на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду (УКФ).

Про це повідомив сам Берковський агентству «Інтерфакс-Україна».

«Нарешті завершився процес спецперевірки. По-перше, я завершив свою роботу як держслужбовець і мені потрібно було передати установу, звільнитися з посади, це теж зайняло якийсь час. Моє звільнення мало пройти через узгодження з Київською міською державною адміністрацією. Потім узгодження в десяти установах і міністерствах. Все завершилося, я підписав контракт, видано указ про моє призначення, і в понеділок, 14 червня, я вступаю на нову посаду», – сказав Берковський.

Зазначимо, що Владислав Берковський є фахівцем із державної політики в архівній сфері, кандидатом історичних наук. У 2000 році він закінчив гуманітарний факультет Національного університету «Острозька академія». У лютому 2012-го – Національну академію державного управління при президенті України за спеціальністю "Управління суспільним розвитком".

Нагадаємо, Владислав Берковський керував Центральним кінофотофоноархівом ім. Пшеничного і переміг на повторному конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ.

7 червня голова Наглядової Ради Українського культурного фонду Лариса Мудрак склала повноваження. Також заяву на звільнення з посади членкині Наглядової Ради УКФ подала директорка Національного музею Богдана та Варвари Ханенків Катерина Чуєва.  

Рішення Мудрак та Чуєва ухвалили на тлі закликів експертів та культурних інституцій до Уряду висловити недовіру керівним органам УКФ, які «відмовляють у фінансуванні раніше затверджених проєктів».

31 травня низка експертів УКФ надіслали відкритого листа президенту Володимиру Зеленському, прем'єру Денису Шмигалю та очільнику Мінкульту Олександру Ткаченку, в якому вони висловили недовіру Наглядовій раді УКФ та закликали розпустити її.

На думку авторів листа, «нещодавні дії новообраної Наглядової ради Фонду свідчать, що принцип прозорості розподілу коштів опинився під загрозою», що засвідчує «відхилення низки проєктів без належної аргументації».

Серед підписантів письменник Андрій Любка, колишній генпродюсер ОМКФ Юлія Сінькевич, директор «Дикого театру» Ярослава Кравченко.

Фото: Владислав Берковський/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3113
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду