Бойовики «ЛНР» відкрили «справу» проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах

Бойовики «ЛНР» відкрили «справу» проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах

28 Травня 2021
3272
28 Травня 2021
08:28

Бойовики «ЛНР» відкрили «справу» проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах

3272
«Справа» стосується нібито участі Протасевича в бойових діях на Донбасі в 2014-2015 роках.
Бойовики «ЛНР» відкрили «справу» проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах
Бойовики «ЛНР» відкрили «справу» проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах

Бойовики терористичного угруповання «ЛНР» відкрили «справу» проти затриманого у Білорусі журналіста Романа Протасевича.

Як заявила так звана «генпрокуратура «ЛНР», справа стосується нібито участі Протасевича в бойових діях на Донбасі в 2014-2015 роках у складі батальйону «Азов», внаслідок яких «загинули і були поранені цивільні».

«Протасевич, застосовуючи важке озброєння (гармат МТ-12, гаубиць Д-30, мінометів, зенітних установок), здійснив низку особливо тяжких злочинів, що виявилися в здійсненні обстрілів населених пунктів "ДНР", що спричинило загибель і поранення мирних громадян, руйнування та пошкодження цивільної інфраструктури"», – стверджують бойовики.

Бойовики також оприлюднили декілька фотографій, на яких нібито Протасевич стоїть зі зброєю та у військовій формі.

26 травня засновник батальйону «Азов» Андрій Білецький повідомив, що Роман Протасевич працював як журналіст на Донбасі і отримав поранення під Широкіним.

25 травня видання «Дзеркало тижня» повідомляло, що Протасевич деякий час працював у прес-службі «Азова».

Сам Протасевич не приховував, що брав участь у масових акціях протесту в Україні у 2013-2014 роках та перебував на сході України, коли там почалися бойові дії. Але він ніколи не згадував про співпрацю з батальйоном «Азов».

23 травня ВПС Білорусі змусили сісти у Мінську літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса. Спецслужби затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу, які перебували на борту лайнера. Міжнародна спільнота прирівняла дії режиму Лукашенка до «державного тероризму». 

Білорусь наполягає, що літак Ryanair з Романом Протасевичем був посаджений у Мінську через повідомлення про «бомбу на борту», яку ХАМАС нібито планував підірвати над Вільнюсом. ХАМАС спростував заяву білоруської влади. Повідомлення про мінування літака не підтвердилось.

Cпільне розслідування центру «Досьє» Михайла Ходорковського та видань The Daily Beast і Der Spiegel встановило, що диспетчери аеропорту в Мінську повідомили пілотам про «мінування» літака Ryanair на 24 хвилини раніше, ніж отримали саме повідомлення від «терористів».

Україна, ЄС, Канада, США та інші країни засудили посадку літака Ryanair в Мінську та затримання засновника Nexta. Країни ЄС та Україна вже заборонили своїм авіакомпаніям перельоти у авіаційному просторі Білорусі. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3272
Читайте також
24.05.2021 17:20
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
8 686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду