Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»

Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»

18 Червня 2021
3008
18 Червня 2021
11:15

Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»

3008
Вадим Новинський зазначив, що поки якихось практичних результатів перемовин немає.
Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»
Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»

Бізнесмен і позафракційний нардеп Вадим Новинський підтвердив журналістам програми «Схеми», що веде перемови стосовно купівлі телеканалу «Наш» у колишнього депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Мураєва.

«Розмови такі йдуть давно, вже більше, напевно, ніж рік, про те, щоб можна було якимось чином брати участь в акціонерному капіталі цього телеканалу. Але поки ще результатів немає. Як тільки щось станеться, ви про це дізнаєтесь, я зроблю це публічно. Я не буду приховувати ніколи. Ви ж знаєте, в мене структура власності вся публічна, вся відкрита», – сказав Новинський.

Вадим Новинський – олігарх, один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів. 

У квітні 2021 року «Українська правда» повідомила, що Вадим Новинський фінансує телеканал «Наш» і веде розмови з Євгеном Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву.  

Однак Євген Мураєв, якого канал «Наш» називає «представником власника», у коментарях «Детектору Медіа» неодноразово спростував, що телеканал «Наш» може бути пов'язаний з Новинським.

У липні 2020 року Мураєв спростував чутки про те, що Новинський став інвестором телеканалу «Наш». 

«Це мій соратник з ідеологічних смислів. Але, звісно ж, ні (Вадим Новинський не став інвестором, – ДМ). Канал повністю побудований, і на сьогодні він не потребує інвестицій. Треба запустити те, що в нього закладено. Наші люди зараз проходять навчання закордоном, щоб користуватися тими технологічними фішками, які в нього зашиті», – сказав тоді Мураєв.

Заперечував тоді фінансування телеканалу і сам Вадим Новинський. 

10 червня 2021 року посаду генерального продюсера телеканалу «Наш» зайняв медіаменеджер і політтехнолог Володимир Грановський.

Раніше Грановський вже співпрацював з каналом «Наш» у якості ведучого програми «Грані», де зокрема, взяв інтерв'ю в експрем'єра-втікача Миколи Азарова за допомогою системи доповненої реальності.

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив.

В Україні після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники у каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів.  

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3008
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду