Венедіктова бачить перспективу посадки Медведчука: Підготовка має бути бездоганною

Венедіктова бачить перспективу посадки Медведчука: Підготовка має бути бездоганною

23 Квітня 2021
1509
23 Квітня 2021
09:22

Венедіктова бачить перспективу посадки Медведчука: Підготовка має бути бездоганною

1509
За словами Венедіктової, документування і процесуальне оформлення документів має бути бездоганним, тому що «на цих людей будуть працювати найкращі адвокатські компанії».
Венедіктова бачить перспективу посадки Медведчука: Підготовка має бути бездоганною
Венедіктова бачить перспективу посадки Медведчука: Підготовка має бути бездоганною

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова бачить перспективу отримання лідером «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком тюремного терміну у справі про контрабанду нафтопродуктів. Про це Венедіктова повідомила в етері «Право на владу» на каналі «1+1».

Відповідаючи на запитання «чи можна посадити Медведчука, як Аль Капоне», Венедіктова підкреслила, що не може розкривати конкретні деталі, адже «будь-який народний депутат – це мій суб'єкт» і їй підписувати потім підозру.

«Стосовно безпосереднього запитання: Чи можемо (залучити Медведчука до відповідальності – Ред.)? Так, можемо. Бачу я перспективу? Так, бачу. Чи працюють правоохоронні органи? Так, працюють. Слідство триває, і воно так само злагоджено і системно», – сказала Венедіктова.

Очільниця Офісу генпрокурора відмовилася уточнити, коли прокурори вийдуть на процесуальний документ з її підписом: «Дату я вам назвати не можу».

«Робота ведеться – копітка, тому що не все так просто: документування і процесуальне оформлення документів має бути бездоганним, тому що на цих людей будуть працювати найкращі адвокатські компанії», – додала Венедіктова.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 

Санкції проти Марченко і Лавренюк ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення повернути у держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука. Нафтопроводом користувалися іноземні компанії, якими володіють громадяни України. При цьому ніякої приватизації не проходило.

11 березня ДБР розпочало розслідування щодо Медведчука та Козака в межах кримінального провадження за ч. 1. ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Також ДБР відкрило кримінальне провадження про держзраду щодо Медведчука і Козака.

Детальніше про санкції України проти Медведчука читайте у матеріалі.

Скріншот відео: ТСН/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1509
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду