Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України – Потураєв

Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України – Потураєв

28 Квітня 2021
1683
28 Квітня 2021
12:11

Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України – Потураєв

1683
Микита Потураєв висловив переконання в тому, що після запровадження санкцій проти «каналів Медведчука» медійний ландшафт України змінився на краще.
Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України – Потураєв
Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України – Потураєв

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп від «Слуги народу» Микита Потураєв вважає, що санкції РНБО проти «телеканалів Медведчука» є однією з причин ескалації на сході України. Про це Потураєв заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Санкції точно стали однією з тих причин, через які зараз відбувається ескалація на сході України. Усе має ціну. Коли Президент України пішов на такі жорсткі дії, було зрозуміло, що відповідь з боку Росії однозначно буде. Вона прийшла у вигляді понад сотні тисяч російських військ на наших кордонах», – сказав Потураєв.

Водночас голова комітету висловив переконання в тому, що медійний ландшафт України змінився на краще. За його словами, припинення мовлення трьох телеканалів «холдингу Медведчука» є позитивним сигналом для українського журналістського середовища.

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу одного з лідерів «ОПЗЖ», Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

Підставою для запровадження санкцій проти телеканалів та їх формального власника Тараса Козака стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Тарас Козак та Віктор Медведчук назвали санкції РНБО незаконними та оскаржують їх у Верховному Суді. 

У лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака був створений новий канал – «Перший незалежний». Однак, з незрозумілих причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру.  

У квітні 2021 року адміністрація YouTube заблокувала перегляд в Україні каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK. Після цього «канали Медведчука» перейшли на резервні YouTube-канали.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму, маскуючи перекидання військ під навчання. 

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про завершення навчань у Південному та Західному військових округах Російської Федерації, які розташовані біля кордонів України, та про початок відведення військ.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду