Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

23 Березня 2021
2173
23 Березня 2021
09:30

Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

2173
Cтруктура зосередить свої зусилля не тільки на боротьбі з дезінформацією і пропагандою.
Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки
Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в загальних рисах окреслив повноваження підконтрольного його відомству Центру інформбезпеки та стратегічних комунікацій.

У коментарі РБК-Україна міністр зазначив, що ця структура зосередить свої зусилля не тільки на боротьбі з дезінформацією і пропагандою актуального порядку денного, але і на інформаційному захисту в гібридній війни з РФ.

«У першу чергу, це нейтралізація впливу дезінформації та маніпулятивної інформації, яку поширює держава-агресор, на українське суспільство», – пояснив Ткаченко.

По-друге, структура повинна буде швидко реагувати на ключові теми, в рамках яких поширюють фейки і пропаганду. Також вона займеться просвітництвом і комунікаційними проектами.

Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Цибульська розповіла «Детектору медіа», що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру.

Крім того, в Україні для боротьби з дезінформацією на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

Подробиці щодо відмінностей у функціях підрозділів РНБО і Мінкультури, на офіційному рівні поки що не розголошуються.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2173
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду