detector.media
23.03.2021 09:30
Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки
Ткаченко окреслив повноваження Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки
Cтруктура зосередить свої зусилля не тільки на боротьбі з дезінформацією і пропагандою.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в загальних рисах окреслив повноваження підконтрольного його відомству Центру інформбезпеки та стратегічних комунікацій.

У коментарі РБК-Україна міністр зазначив, що ця структура зосередить свої зусилля не тільки на боротьбі з дезінформацією і пропагандою актуального порядку денного, але і на інформаційному захисту в гібридній війни з РФ.

«У першу чергу, це нейтралізація впливу дезінформації та маніпулятивної інформації, яку поширює держава-агресор, на українське суспільство», – пояснив Ткаченко.

По-друге, структура повинна буде швидко реагувати на ключові теми, в рамках яких поширюють фейки і пропаганду. Також вона займеться просвітництвом і комунікаційними проектами.

Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Цибульська розповіла «Детектору медіа», що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру.

Крім того, в Україні для боротьби з дезінформацією на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

Подробиці щодо відмінностей у функціях підрозділів РНБО і Мінкультури, на офіційному рівні поки що не розголошуються.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY