Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття

Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття

18 Березня 2021
1885
18 Березня 2021
19:32

Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття

1885
Також було анонсовано новий приз для короткого метру.
Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття
Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття

50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив фільм-відкриття. Ним стане стрічка «Вавілон XX» Івана Миколайчука, яка у 1979 отримала відзнаку «За найкращий художній фільм» на 10-й «Молодості». Про це було оголошено під час пресконференції 18 березня.

«Це відомий фільм, який реставрували у нас, у Центрі Довженка, оцифрували, це 80-річчя нашого класика українського кіно Івана Миколайчука, фільм "Вавілон XX", який свого часу отримав приз, Гран-прі, саме кінофестивалю "Молодість". І це була перша нагорода для Івана Миколайчука. Я думаю, що це чудова нагода згадати нашого великого майстра», – зазначив художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

Директор з розвитку та публічних комунікацій Гліб Родченков анонсував, що, оскільки цьогоріч святкуватимуть 30-річчя незалежності України, то у фокусі кінофестивалю буде промоція українського кіно, очікується «потужна індустріальна секція».

Організатори представили чотири різновиди абонементів, які вже доступні для придбання: Cinephile, Industry, Student, Press.

Також було оголошено про початок прийому заявок на міжнародний ринок з копродукції – Boat Meeting.

Одним із партнерів «Молодості» стала платформа Megogo, яка покаже підбірку ретроспективних фільмів фестивалю: там будуть як «Вавілон 20», так і «Німфоманка», – «фільми на будь-який смак». За сприяння Megogo на кінофестивалі вперше вручатимуть приз глядацьких симпатій у Національному конкурсі короткого метру.

50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться з 29 травня по 6 червня 2021 року у гібридному форматі.

Як писав «Детектор медіа», у грудні 2019 року генеральним директором кінофестивалю «Молодість» замість Андрія Халпахчі став Іван Адамчук – колишній генеральний директор 5-го каналу. Андрій Халпахчі став художнім керівником та арт-директором «Молодості».

У січні 2020 року кінофестиваль «Молодість» повідомив про припинення співпраці з генеральною продюсеркою Іванною Дядюрою. Обов'язки генпродюсера з тих пір виконував програмний директор фестивалю Ігор Шестопалов. 

Читайте інтерв'ю колишнього генерального продюсера «Дмитро Онисович, "Молодість": Не всі вірили, що ми зможемо провести фестиваль офлайн»

У січні 2021 року фестиваль «Молодість» залишився без генерального продюсера.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1885
Читайте також
10.09.2020 12:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
4 445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду